Ekinözü Yunus Emre Ortaokulu Konferans Salonu’na düzenlenen programda Şair ve yazar Abdurrahim Karakoç’un hayatı anlatıldı.

Programın açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, böylesine anlamlı bir organizasyonun ilçelerinde yapılmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek: “Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen başta büyükşehir belediyemiz yetkilileri ve konuşmacılar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler millet olarak değerlerimizi bilmeli ve onlara sahip çıkmalıyız. Bugün değerli hocalarımız burada hemşehrimiz Abdurrahim Karakoç’u bizlere anlatacaklar. Kendilerine tekrar teşekkür ediyor, salonu dolduran siz değerli hemşehrilerimize de hoş geldiniz diyorum” dedi.

Moderatör Yrd. Doç. Dr. M.Fetih Yanardağ’ın yönettiği panelde konuşmacılar; Prof. Dr. Nurullah Çetin, Dr. Oğuz Paköz, Uzman Ramazan Avcı ve Okutman Şaban Sözbilici usta şairin hayatından ve şiirlerinden kesitler sunarak Abdurrahim Karakoç’u yad ettiler.

Panelistlerin konuşmalarının ardından kürsüye gelen Usta Şair Abdurrahim Karakoç’un oğlu Türk İslam Karakoç ise programdan dolayı oldukça duygulandığını ifade ederek: “Bugün değerli hocalarımız rahmetli babamı yad ettiler. Bugün burada anlatılanlarla bir kez daha babamla gurur duydum ve duymaya da devam edeceğim. Türk Milletinin ve Türkçe’nin ayakta kaldığı sürece rahmetli babam her zaman yad edilecek. Bu programa emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç bey olmak üzere tüm herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalar bölümünün tamamlanmasının ardından konuşmacılara ve ozanlara katılım belgeleri takdim edildi.

Belge takdiminin ardından Kahramanmaraşlı ozanlar Öksüz Ozan, Ozan Rıza ve Ozan Nuri sazlarıyla birlikte sahne aldılar.

Ozanların Abdurrahim Karakoç’un bestelenmiş türkülerini seslendirmelerinin ardından Abdurrahim Karakoç temalı atışmaları da salonda sevgi ve coşku seli oluşturdu.

Usta Şair merhum Abdurrahim Karakoç’un amcasının oğlu Bekir Karakoç’un da şiir okuduğu gece davetlilerin topluca hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi