Her hafta Türkiye’ye Kahramanmaraş’ın tarihi bir mekanından seslenen Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TGRT ve AKSU TV’nin ortak canlı yayınına Kocabaş Konağında katıldı. Her gün ulusal kanalların Ankara ve İstanbul Stüdyolarına konuk olarak Türkiye gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal artık canlı yayın tekliflerini Kahramanmaraş’ta değerlendiriyor. 

Kentin tarihi mekânlarında canlı yayın tekliflerini kabul eden Ünal, sunucunun sorularından önce tarihi mekânla ilgili bilgiler vererek tanıtımını yapıyor. Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal canlı yayınını bu kez kentin Kurtuluş Savaşına tanıklık etmiş ve savaşın kazanılmasında önemli kararların alındığı Kocabaş Konağında gerçekleştirdi.
TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar’ın sorularını yanıtlayan Ünal ülke gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Batuhan Yaşar’ın sorularından önce konağın tarihteki önemiyle ilgili bilgiler veren Ünal şöyle konuştu; “Konak Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun temel yerlerinden bir tanesidir. Burada birçok görüşmeler yapılmıştır. O dönemin karargâhı olarak kullanılmıştır.

Türkiye’de 7 Haziran’dan sonraki süreç çok önemlidir. Siyasetin herhangi bir şekilde zayıflama emaresinin ortaya çıkması ve çok parçalı bir siyasetin oluşturulabileceği bir belirsizlik, istikrarsızlık birilerini umutlandırdı ve iştahlandırdı. 



TERÖR ÖRGÜTLERİ AYNI ANDA BAŞLADILAR
20 Temmuz’dan itibaren IŞİD, PKK, DHKPC aynı anda operasyonlara başladılar. Terörü yöntem olarak kullanan örgütleri birbirinden ayırt etmek gerekir çünkü siyasi programı olan ama belli kollarıyla terörü bir yöntem olarak kullanan örgütlerde mevcuttur. Örgütler çoğu zaman taşeronluk yaparlar.  Uluslararası angajmanları, uluslararası ilişkileri ve bazı pazarlıkların sonucunda bazı operasyonlarını da adeta bir angajmanın sonucu olarak ortaya çıkarırlar. 

SINIRIMIZIN YANINDA ATEŞ İSTEMİYORUZ
Suriye ile 910 kilometre sınırımız var ve biz 2012den bu güne Suriye’de bir savaş olursa bu Türkiye’yi entegre eder.  Bizim bölgede yaşayan insanlarımızı zehirler. Hemen sınırımızın yanı başında bir ateş istemiyoruz ve kaçınılmaz olarak 350 bin kişinin katledilmesi ve 6 milyon insanın mülteci durumuna düşmesi en çok Türkiye’yi etkiler. En önemlisi de Suriye’nin terör örgütleri için adeta bir saha haline gelmesidir. Suriye bu durum için çok uygundur. Japonya’da ki terör örgütünün bile Suriye’de kampı bulunurdu. Tüm terör örgütlerinin Suriye içerisinde değişik bölgelerde kampları olurdu. 
Suriye yapısal olarak teröre ve terör örgütlerine dönük bir pilot bölge mahiyetindedir. Tüm dünyada şu anda adeta kendi içlerinde sorunlu kişilikleri de Suriye’ye Avrupa ülkeleri aktarıyor. 

İŞİD SADECE İSLEMİ BİR YAPI DEĞİL
Avrupa Birliği ülkelerine terör suçuyla 13 kişiyi yakaladık ve geri gönderdik daha sonra kendi ülkelerinden çok rahat çıkış yapabilmişler. 

İçerisinde İslamcı grupların olduğu bir yapı değil. İçerisinde bütün grupların olduğu bir yapıdır. İçerisinde Şii, İngiliz, Kürt gibi her türlü yapıdan insan var. Yapının anlatıldığı gibi İslam-i bir yapı söz konusu değil. 
Kişiler 600-800 dolar maaş veriliyor. Her türlü şiddet ve sapkınlığı rahat bir şekilde yapabiliyorlar. Macera arayan şiddet yanlısı bütün kişileri kendi bünyesinde toplayan taşeron bir örgüttür. 

İŞİD bölgede asıl operasyonların merkezinde çoğunlukla bölgeyi şekillendirmek isteyen uluslararası başkentlerin istekleri doğrultusunda kullanılır. Ankara’da ki patlama seçim öncesi siyasi bir dizaynı hedefleyen ve Diyarbakır bombasında olduğu gibidir. Yapılan son kamuoyu araştırmasında Ankara bombası HDP’ye 1,6 puan kazandırdı.  



ANKARA’DAKİ BOMBADAN PKK’NIN HABERİ VARDI
Ankara’da patlatılan bombanın 9 saat öncesinde PKK üyesi olduğu tespit edilen kişilerin Ankara’da bomba patlayacak diye attığı tweetler var. 

Bu tür terör eylemlerinin asıl amacı bu eylemler üzerinden oluşturulacak psikolojiyi yönetmektir. Patlama üzerinden bunu devlet yaptı algısı oluşturuluyor. Bir taşla beş tane kuş vuruluyor. İşin arkasında paralel yapı var.’ İstihbarat zafı var, Devlet zaaf içerisinde’ algısını oluşturuyorsunuz. HDP devlet yaptı algısını güçlendirip, bölgede AK Parti iktidarının son 13 yılda devlet-millet barışmasını sağlamasını tekrardan koparmak için HDP başka bir algı operasyonu yapıyor. 

PARALEL YAPININ MEDYASI HALA SALDIRIYOR
Dünyanın herhangi bir devletin içerisine sızmış illegal bir yapı devleti ele geçirmek için harekete geçip paralel bir örgütlenme oluştursa onun bastığı yeri bile kazıyıp atarlar. 

Bu ülkede hala paralel yapının gazetesi, televizyonu, diğer uzantıları canlarının istediği gibi rahat bir şekilde hala devlete karşı ve siyasete karşı operasyon çekmeye devam ediyor. 

Paralel yapı KCK iddianamesi adı altında istihbarat örgütümüzün hepsini deşifre etti. Bunların bir kısmının da infaz edilmesine paralelciler vesile oldu. İstihbarat zafı yok. Tüm bunlara rağmen yüzlerce eylem engelleniyor. Tonlarca bomba yakalanıyor. Tonlarca bombanın ve silahın sahibi olan eli kanlı terör örgütleri hala sanki bir siyasi partiymiş gibi görünüyor. HDP barış çağrısı adı altında o perdenin arkasında PKK’nın kanlı eylemlerinin perdeliyor. 

PKK EYLEM YAPIYOR DOĞAN MEDYASI NEYİ İŞARET EDİYOR
Doğan medyasından tutup diğer bu ülkede eski Türkiye’nin iktidar kaybetmiş aktörleri hala bu işi yok ve buharlaşmış gibi gösterip bunlara övgü dizmeye PKK terör örgütü eylem yaptığında bırakın kınamayı eylemlerin sorumlusu olarak ta Tayyip Erdoğan’ı gösteriyorlar. 

Emniyetle ilgili huşular varsa onlar düzenli olarak açıklamalarını yapıyorlar. Savcılığın yürüttüğü soruşturmalar ise gizlilik açısından paylaşılmıyor.  Bazı bilgiler kamuoyuyla paylaştırıldığında soruşturmanın selameti açısından bir sıkıntı oluşturuluyor. 

Türkiye’de PKK’dan ayrılıp Facebook sayfasında IŞiD’i destekleyen 2 ay sonra ki eylemin alt yapısını hazırlayan kişiler. Bunlar tamamen psikolojik savaş taktikleridir. İnsanların algısını manipüle etmeye dönük oyunlardır.

1 KASIM’DA AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAK MI?
7 Haziran seçimlerinin temel sorusu HDP’nin barajı aşıp aşmayacağıydı. 1 Kasım seçimlerinin temel sorusu ise AK Parti tek başına iktidar olacak mı? 7 Haziran seçimleri öncesinde bütün dizayn HDP’nin barajı aşması üzerine kuruldu. Şimdi ise bütün dizayn AK Parti’nin tek başına olmaması üzerine kuruludur. 10 Ekim bombasından öncesine bakıldığında stabil bir durum oluşmuş. AK Parti’nin oylarının yükselişe geçtiği anda 10 ekim patlaması yaşandı. Bu olayı yapanlar 10 Ekim’in kendisiyle değil bombanın oluşturacağı psikolojik sonuçlarla ilgileniyorlar. Terör olaylarının amacı hayatı durdurmak insanlara korku kaygı ve endişe vermektir. Kaybettiğimiz şehitler ve siviller için 3 günlük bir yas ilan ettik. Operasyonu yapanlar ise kamuoyunda şehitlerden sonra yas ilan edilmedi de bunda niye edildi diye ortaya bir şey çıkardılar.  



İNSANIMIZA UMUT VE GÜVEN VERMEYE DEVAM
Ülkede biz insanımıza korkuyu, endişeyi, istikrarsızlığı, belirsizliği yaşatmamak istiyoruz. Bunların yerine insanımıza umudu, güveni, istikrarı, birlik ve beraberlik içerisinde, dirlik ve düzen içerisinde rahat bir şekilde yaşamaları için onlara hak ettikleri umudu verebilecek bir dil ya da söylem üzerinden devam etmek istiyoruz. 

HDP HALKI CHP İŞ DÜNYASINI TEHDİT ETTİ
HDP barajı geçemezsem kan dökülür diye insanları tehdit etti. CHP iş dünyasını adeta tehdit etti. Ben maaşımı alırım geçinirim siz kendinizi düşünün der gibi tehditler kullandı. Devlet Bahçeli’nin tek başına iktidara gelirlerse kriz olur, Türkiye’de toplumsal yarılma olur diye tehditler savurdu. Siyasi partinin amacı tek başına iktidar olmaktır. Bir siyasi partinin koalisyon hükümeti kurmak olamaz. Birileri bize koalisyonu bize iyi bir şeymiş gibi pazarlamaya çalışıyor. 

42 YILDA 36 HÜKÜMET DEĞİŞMİŞ
1960’la 2002 yılları arasında 42 yılda 36 tane hükümet değişmiş.  Türkiye 70,80 ve 90’ları kaybetmiş. Türkiye 50-60 yılını koalisyonlarla kaybetmiş. 

Seçimle gelen insanlardan diktatörlük olmaz. Diktatörlük Suriye’de olur çünkü orada babadan oğula gelen bir hükümet yapısı vardır. Esad Hama ’da 60 milyon insanı öldürdü bunların üzerine beton serdi. Büyük bir meydan yaptı. Oğlu babasının yaptığı katliamı 5’e katladı. İnsanlarını mülteci yaptı. Tayyip Erdoğan’a diktatör diyenler bir gün olsun Esad’a diktatör demediler. 

CUMHURBAŞKANIMIZA KATİL DEMEYE HAKLARI YOK
 Yüzde 52 oyla Türkiye’nin demokrasisine uygun bir şekilde seçilmiş Cumhurbaşkanına katil demeye, diktatör demeye hakları yok. Bunu söylemek tarihimize aykırıdır. Diktatör milletin iradesini gasp edip vermeyen kişidir. 

HERKES OYLARINI ÖZGÜRCE KULLANSIN
Sandık güvenliği seçim gününde sandıkların başında oylarını kullanma. Seçim güvenliği ise,  oylarını tehdit altında değil de kendi özgür iradeleriyle oylarını kullanmalarıdır. Bizim seçim sistemimiz son derece demokratiktir. Sitemimizde sandık güvenliği ve seçim güvenliği siyasi partilere bırakılmıştır. Jandarma da poliste seçim alanına fazla yaklaşmaz. Asla silahla arasına bir mesafe koymayan PKK’yı silahlı uzantısı gibi kullanan bir siyasi parti var arkada. PKK HDP’nin sesini kesti. HDP PKK haktır PKK terör örgütü değildir dedi.

Bir ülkede meşru şiddet hakkı hukuk çerçevesi içerisinde sadece devlete aittir. Modern devlette şiddet hakkı vatandaşın yaptığı sözleşmeyle devlete devredilmiştir. Bunun dışında ki eylemler ve yapılar terör yapılarıdır.  HDP terör örgütünün yaptığı tüm eylemleri yok saydı ve AK Parti’ye saldırdı. 

BAHÇELİ ALGI OPERASYONLARINA SU TAŞIDI
Devlet Bahçelinin son dönemlerde millilik ve yerlilikle ilgili çok ciddi bir sorunu var. Devlet Bahçeli söylemleriyle yürütülen bu algı operasyonlarının değirmenlerine su taşıdı. Devlet Bahçeli Milliyetçi Hareket Partisi’ni yerlilikten ve millilikten uzaklaştırdı. MHP içerisinde ki tüm milli ve yerli unsurları yok etmiştir. 

BÜYÜK DEVLETİZ VE 2 BİN YILLIK GELENEĞİMİZ VAR
Türkiye büyük bir devlettir. Türkiye’nin 2 bin yıllık büyük bir devlet geleneği vardır. Bugüne kadar Türkiye2yi bölmek için çok şey yaptılar ama başaramadılar başaramayacaklardır. Bunlar Türkiye Ortadoğu petrollerinden pay almasın diye sipariş makale yazanlardır. 

GÖRÜŞLER FARKLI OLSA DA ORTAK DEĞERLERİMİZ AYNI OLMALI
Milli ve yerlilik; insanların siyasi düşünceleri farklı olabilir ama ortak değerlerinin aynı olmasına denir.  Bayrağa, toprağa, vatana, devlete, millete ülkeye sevdalı olmaktır.  

Her ne pahasına olursa olsun AK Parti’den kurtulmalıyız diyenler 13 yıldır kurtulamadılar. Şimdi AK Parti’den kurtulmak için iç savaş çıkarmayı planlıyorlar. Türkiye’de iç savaş çıkmayacak bu ülkenin veraseti için milletin irfanı, hikmeti bunların bu heveslerini kursakta koyacak. Taha Akyol’un sevgili patronu bu ülkede bir daha başbakanın karşısına pijamayla çıkamaz. Yaptığı medya kampanyalarıyla hükümet deviremeyecek. 

TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAMIZA RAMAK KALDI
Şu anda oylarımız yüzde 44,3 görünüyor.  Türkiye’nin istikrarı, Türkiye’nin geleceği için,1Kasım’da sandığa gittiğimiz zaman nasıl bir dünyada nasıl bir Türkiye’de yaşamak istediğimizin seçimini yapacağız.  İnsanların huzur içerisinde yaşadığı bir Türkiye’yi seçmelerini istiyorum. 

Kahramanmaraş’ta şu anda gayet iyi durumdayız. Son yaptırdığımız ankete göre yüzde 67 oranındayız. Milletvekili sayımızda 7+1 gibi görünüyor. Şu anda 8+0 için çalışıyoruz. Kahramanmaraş istikbalin ve istiklalin şehridir. Kahramanmaraşlılar yakışanı yapacaktır. Türkiye’nin istikbaline yardımcı olacak. Kahramanmaraş Türkiye birincisi olacak. 

Kahramanmaraş kamuoyu ilçelerimiz dahil olmak üzere ne yapılacağını, ne zaman yapılacağını biliyor.”                         
Editör: Haber Merkezi