Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Ülkü Ocaklıyız Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığına Karşıyız” adlı konferansa çok sayıda vatandaş ve teşkilat üyesi katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemine değinen Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış, “Ülkemizin “2023 Lider Ülke Türkiye” hedefleri doğrultusunda her bireye büyük sorumluluklar düşmektedir. Tabi ki asıl sorumluluk Ülkücü gençliktedir. “Dedi.

‘Öncelikle Ülkemize hizmet noktasında; milli ve manevi değerleriyle zengin, sorumluluk sahibi, şahsiyetli, benlik duygusundan uzak ve en önemlisi önce “ülkem ve milletim” diye haykıran bir gençliğe ihtiyaç vardır’ diyen Kayış, “ İşte bu gençlik, çağın gereklerine ayak uydurarak aklın ve bilimin ışığında “2023 lider ülke Türkiye” hedefini gerçekleştirerek 21. yüzyıla “Türk” mührünü vuracaktır.“ ifadelerini kullandı. 
 


Davetimiz sizedir diye gençlere seslenen İl Ocak Başkanı Kayış ‘’ Ahlaksızlığa, şiddete, küfre, riyaya, madde bağımlılığına ve her türlü kötü alışkanlığa karşı duruşumuz, tavrımız ve karakterimiz sizden yanadır. İyiliğe, dürüstlüğe, adalete, bilgiye ve nezakete olan inancımız sizinle birlikte anlam kazanacaktır. Sizler var olursanız kutlu hedeflere yürüyen kervanımız hız kazanacaktır. Ancak birlikte olursak ay yıldız nazlı dalgalanışına devam edecek, bu vatan ilelebet bir ve bütün kalacak, yüzyılları aşan kardeşlik türküsünü söylemeye devam edeceğiz. Her neredeyseniz, unutmayınız ki; gözleyeniniz var, üzerinize titreyeniniz var. Sizinle Evren var oldukça sonsuza kadar el ele yürüyecek evelallah Ülkü Ocakları var.’’ Dedi.

İl Ocak Başkanı Kayış’ın konuşmasının ardından kürsüye Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan çıktı. 

İl Başkanı Doğan, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının yarım asırdır Türk Gençliği adına yaptığı faaliyetlerin önemine değindi. 



Doğan yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “ Dünya’nın ve Türkiye’nin en büyük gençlik Hareketidir sizlerde bu hareketin güzide mensuplarısınız bununla gurur duymalısınız. Neden gurur duymalısınız çünkü; yaklaşık 50 yıldır bu hareketten bir yere sapmadınız… Yeri geldi kurşun yediniz yeri geldi, komünistlerin bıçaklarını yediniz.  İlginç tarafı şuydu; Hepiniz Anadolu’nun Türkmen çocuklarıydınız hepiniz gariban çocuklarıydınız. Türk’ün asil kanını kirletmemeye çalıştınız, çabaladınız ne polise taş attınız ne vatan sattınız bugünde Kutlu bir mücadelenin içerisine girerek Türk’ün asil kanını kirletmeye çalışanlara savaş açtınız”  

Ertuğrul Doğan’ın salonu duygulandıran konuşmasının ardından Basın ve Sosyal Medya Biriminin kendi imkanlarıyla hazırladığı “Doğuş” adlı kısa film gösterime sunuldu. 

Program Kısa film gösteriminin ardından kürsüye çıkan Eğitimci Serdar Gökçe’nin yaptığı Uyuşturucu ile alakalı bilgilendirme konuşmasının ardından son buldu. 

Editör: Haber Merkezi