Ülkü Ocakları Genel Merkezi olarak tüm illerde Nisan Ayı Dünya Otizm Farkındalık kampanyasını başlattıklarını belirten Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanı Mesut Kaplan daha sonra otizm hakkında bilgi verdi. 150 çocukta bir çocuğa kadar yükselen otizm riskini vurgulayarak, otizmli bireylerin sağlık, eğitim, meslek edinimi ve bakım gibi konularda yaşadıkları ayrımcılık ve hak ihlallerini aktardı.
 
Otizm, sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir genel gelişim bozukluğudur. Otizm genellikle 2 yaşından itibaren ortaya çıkar. Otistik çocuklar genelde öğrenme ve algılama bozukluğu çekerler. Otistik çocukların büyük bir bölümünde farklı seviyelerde zeka geriliği görülse de zeka seviyeleri normal olan otistik çocuklar da vardır. Bir annenin doğum sonrası çocuğunun özürlü olma oranı % 2’dir. Otistik olma ihtimali % 0.5’tir. Otizm erkek çocuklarda kız çocuklarından 4 kat daha fazla görünmektedir.
 


Kaplan daha sonra konuşmasında Kahramanmaraş il içerisinde olup çocukları otizm tanısı almış olan ailelerin, toplumsal sorunlar yaşadıklarının farkında olduklarını ve onların sosyal kabul noktasında yaşadıkları sınırlılıkları ve sıkıntılarını Kahramanmaraş Ülkü Ocakları olarak ortadan kaldırmaya gönüllü olduklarını dile getirdi.
 
Çocukları için kendinden ödün veren bu fedakar ailelerin tespitiyle ilgili çalışmaların olduğunu ve  toplumda bu ailelerin daha fazla saygı gösterilmesi, baş tacı edilmesi gerektiğini belirten Kaplan, Kahramanmaraş Ülkü Ocakları olarak düzenlediğimiz bu tür sosyal sorumluluk faaliyetleri düzenleyerek hem otistik çocukların toplum içinde sosyalleşmesine hem de bu fedakar ailelere sahip çıktığımızı ve çıkmaya devam edeceğimizi söyledi.

İl Özel İdaresi önünde yapılan etkinliğe halkın yoğun katılımı dikkat çekti. 
Editör: Haber Merkezi