Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl dönemi münasebeti ile Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanlığı 10 Şubat Çarşamba günü saat 19’ da ‘’Kurtuluş Yürüyüşü’’ düzenledi. 
 
Kalabalık kitle Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanı Mesut Kaplan’ın öncülüğünde İl ocak binası önünden Kurtuluş destanın ilk meşalesini yakan Kahramanlık ruhunu Maraş’ın her köşesine işleyen Sütçü İmam türbesinin önünde Yasin-i Şerif okuyarak torunları tarafından anıldı. 

Türbe önünde basın mensuplarına açıklamalar da bulunan Mesut Kaplan: ‘’ Tüm Anadolu’ya bağımsızlık için umut ışığı olan Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü gurur, mutluluk ve çoşkuyla bir kez daha yaşıyoruz. Bağımsızlığımızı sürdürmek, başı dik insanlar olarak huzur içinde yaşamak, ecdadımızın 96 yıl önce sergilediği kahramanlığı kuşanmakla mümkündür. İlâ-yı Kelimetullah idealinin sembolü olan şanlı bayrağımızın yurdumuzun üstünde ebediyen dalgalanması, şahadetleri dinin temeli olan ezanların memleket semalarında günün beş vakti inlemesi, Kurtuluş



Savaşımızdaki ruh ve inancın muhafazasına bağlıdır. Kahramanmaraş’ın Milli Mücadelesi Türk Kurtuluş savaşının başlangıç noktasıdır. İnsan, hafızasıyla insandır. Tarih, bir milleti dirilten en önemli ilham kaynağıdır. 

12 Şubat Kurtuluş Bayramı, tarihi hafızamızı yenilememizi, tarihin aynasından bugüne bakmamızı sağlayan müstesna zaman dilimlerinden biridir. Tarihini bilmeyenlerin -ne yazık ki- coğrafyalarını da başkaları çizer. Bunun için tarihimizi iyi okumak zorundayız. Azın çoğu, küçüğün büyüğü ve zayıfın kuvvetliyi yendiği o gün 96 yıl evvel, 12 Şubat günüdür. 12 Şubat bizim düğünümüzdür, bayramımızdır. 12 Şubat, yerel tarihimizin ulusal tarihimize ilham olduğu; ya istiklal ya ölüm ahdinin verilişinin günüdür… Bu millî mücadele, ulusal kurtuluş mücadelemizin önsözüdür. Bu söz, sonraki zamanlarda mazlum milletlerin de özgürlük ateşi olmuştur. 12 Şubat Kurtuluş bayramı, bir dirilişin bayramıdır. 12 Şubat, esenlik dolu günleri yaşayan bizlerin, bu cennet vatanı bize emanet eden ecdadımızı minnet ve şükranla anma günüdür. 

12 Şubat, geçmişle geleceğin buluşma ve tanışma günüdür. 12 Şubat, Kahramanmaraş’ın kahraman evlatlarının, vatan için her şeyini feda etmekten çekinmeden bağımsızlık aşkı ve vatan sevgisiyle gösterdiği kahramanlık destanının tarihidir. Bu destanla Maraş halkı “Maraş bize mezar olmadan düşmana gülzar olamaz.” diyerek topyekün verdiği varoluş mücadelesinde tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. İşgale karşı bağımsızlık mücadelemizin ilk zaferini kazanan Kahramanmaraşlı hemşerilerim bununla ne kadar gurur duysalar azdır. Bu vesileyle Sütçü İmam’ı, Abdal Halil Ağa’yı, Rıdvan Hoca’yı, Ali Sezai Efendi’yi, Arslan Bey’i, Avukat Mehmet Ali Kısakürek’i, Şehit Evliya’yı, Mıllış Nuri’yi, Yörük Selim’i, Senem Ayşe’yi, Muallim Hayrullah’ı, Doktor Mustafa’yı, Çakmakçı Sait’i, Çuhadar Ali’yi ve adlarını sayamadığımız nice kahramanları bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, kurtuluş mücadelemizin aziz kahramanlarının manevi huzurunda saygı ile eğiliyor, şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman ecdadımızı şükranla yad ediyor, Kahramanmaraşlı hemşerilerimin 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyorum.
 
Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde üstad Mehmet Akif’in dizeleri duygularıma tercüman olmaktadır; “Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.” Son sözümüzü tekrardan şan ve şerefle, ilk günkü ihtişamla buradan yedi düvele haykırıyorum: MARAŞ BİZE MEZAR OLMADAN, DÜŞMANA GÜLZAR OLAMAZ! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! ‘’ dedi.
 
Ardından Atatürk büstünün önüne gelen kalabalık kitle İstiklal Marşının okunmasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.
Editör: Haber Merkezi