Toplu taşıma hatlarında çalışan otobüslerin takip edildiği ana kumanda merkezine bağlı olarak hizmet veren Ulaşım Whatsapp hattı: 0531 082 00 22 numaralı hat vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Toplu taşıma araçları ile alakalı herhangi bir sıkıntı yaşayan vatandaşlar bu hattı kullanarak dilek, şikayet ve temennilerini buradan ulaştırabilecekler.



Konu ile ilgili olarak görüşlerini dile getiren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Yusuf Deliktaş: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak sunmuş olduğumuz toplu taşıma hizmetinde biz kaliteye büyük önem veriyoruz. Bu yüzden de yapmış olduğumuz işi çok iyi denetlememiz ve yönlendirmemiz lazım. Şu anda bizim 331 ‘e yakın halk otobüsümüz çalışıyor. Günde ortalama 16-18 saat vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Bu hizmet verme esnasından eksiklerimiz, kusurlarımız, hatalarımız, farkına varamadığımız durumlar olabilir. Bu 331 aracımız birebir denetlememiz teknik açıdan mümkün olmuyor. Ama vatandaş bizim gözümüz kulağımız. Bu yüzden vatandaştan gelen bilgiler bizim için çok önemli. Bundan dolayı da Ulaşım Whatsapp dediğimiz bir hat oluşturduk: 0531 082 00 22 Vatandaşlarımız bu hattan bize ulaşabilirler. Ulaşımla ilgili her türlü sıkıntı ve şikayetleri dile getirebilirler. Görüşlerini, önerileri hatta projelerini bile bu hattan bizimle paylaşabilirler. Bu hatta gelen bilgileri tek tek değerlendireceğiz. Yalnız şikayetlerin somut hale getirilmesi bizim için çok önemli. Çünkü ölçülebilir, dikkatli ve doğru sonuçlandırmamız için yapmış olduğu şikâyetin tarihi, saati ve aracın plakası gibi bilgiler bize doğru aktarıldığı takdirde biz olayı değerlendiririz ve vatandaşımıza da en hızlı bir şekilde cevap veririz.



Biz ulaşımı kullanılabilir bir hale getirmek için amacımız bu. Vatandaş ulaşım zorunluluğundan değil de burada bir kalitenin olduğunu, araçların klimalı ve özel aracımızı kullanacak bir durum gerekmediği, engelli vatandaşların kullanımına uygun araçlarla donatılmış, bizler bu toplu taşıma araçlarını kullanabiliriz, tercih edebiliriz moduna getirdiğimiz zaman bu işi başarmış kabul ediyoruz. Tabii ki hedeflerimiz bitmiyor. Biz burada vatandaşımızın bizimle paydaş olmasını, mesai arkadaşı olmasını istiyoruz. Sahadaki herkes bizim mesai arkadaşımız ve bizim gözümüz, kulağımız. Vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya ve ulaşımla ilgili her türlü sıkıntılarını bizimle paylaşmaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi