Kahramanmaraş’ta lezzette ve kalitede kendini kanıtlayan Üç Kardeşler Fırınlı Kasap ve Ocakbaşı, Ramazan ayının ilk gününde çok önemli bir projeye imza attı. Yaklaşık üç ay önce Ramazan ayının ilk gününde ihtiyaç sahibi yüzlerce aileyi iftar yemeğinde buluşturmayı düşünen Davut-Halil Akdere kardeşler, Koronavirüs salgını ortaya çıkınca bu projelerini paket servise çevirmek zorunda kaldı. Salgın nedeniyle restoranda masaların kaldırılması ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından kebap ustası kardeşler, kendi mahalleleri ile çevre mahallelerin muhtarlarıyla görüşerek, ihtiyaç sahibi 250 aileye iftarlık kebap ve çorba gönderdi. Yemekleri muhtarlar kendi elleriyle adreslere teslim etti.

Yürüttükleri sosyal sorumluluk projesine ilişkin açıklamalarda bulunan işletme ortağı Davut Akdere, “Bulunduğumuz bölgede mahalle muhtarlarıyla bir araya gelip Kurban Bayramı dışında evine hiç et girmeyen ailelere ulaştık. Muhtarlarımızdan sahipsiz, dul, yetim, öksüz, gariban, ihtiyaç sahibi aileleri araştırmalarını istedik. Hangi hanede kaç kişi yaşıyor, bunları öğrendik ve listelerini yaptık. Niyetimiz bu ailelerimize Ramazan ayının ilk gününde sürpriz yapmaktı. Bu niyetle arkadaşlarımızla beraber hazırlığımızı yaptık. Yaklaşık 250 ailemize iftar yemeği için kebap ve çorba hazırladık. Bunları paket servisle yine muhtarlarımız aracılığıyla ailelerimize ulaştırdık” dedi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara Ramazan ayının ilk gününde böyle bir proje yapmak istediğini çalışanlarıyla paylaştığında onlardan da büyük destek gördüğünü ifade eden Akdere, ekibin bu proje için gönüllü çalıştığını kaydetti. Niyetinde ihtiyaç sahibi tüm vatandaşları işletmesinde ağırlamak olduğunu ancak Koronavirüs salgını nedeniyle iftarlıkları paket servisle ulaştırmak zorunda kaldıklarını aktaran Davut Akdere, ayrıca jandarma ve polis kontrol noktalarındaki polislere de kebap gönderdi.

Akdere kardeşlerin kebap gönderdiği mahallelerden olan Hasancıklı Mahallesi Muhtarı Ali Akkıl ile Üngüt Mahallesi Muhtarı Ahmet Demir de Davut-Halil Akdere kardeşlere teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi