Dulkadiroğlu İlçe sınırları içerisinde bulunan Şehadet Kuran Kursu öğrencisi Hafız Raşit Tayyip Fındık 10 aylık bir çalışmayla hafız olduğu belirlendi. Türkiye genelinden 5 bin 804 öğrencinin yarışmaya katıldığı, bunlar arasında 3 bin 859 öğrencinin başarılı olduğunu ve bölgelerde gerçekleştirilen sınavlar sonucunda Türkiye birinciliğini elde eden hafıza ilgi büyük. 
Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz makamında İlçe Müftüsü İsmail Günay, Türkiye birincisi hafız Raşit Tayyip Fındık, Şahadet Kuran Kursu Müdürü ve aynı zamanda Hocası Mustafa Uçar, Müftülük personeli Halil İbrahim Arıkmert, Diyanet Tv Muhabiri Hacı Ali Güneçıkan’ın da aralarında bulunduğu heyeti kabul etti. Kaymakam Türköz burada hafız Raşit Tayyip Fındıkı çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. İlçe Müftüsü İsmail Günay da hafıza altın takdim etti. Törende Kurs hocası Mustafa Uçar’a Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz tarafından başarı belgesi verildi.

Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Mehmet Türköz burada, hafızlığın zor kazanılan bir unvan olduğunu vurguladı. Kaymakam Türköz konuşmasında; “Rizede yapılan hafızlık yarışmasında ilçemiz Şahadet Kuran Kursundan hafızımız Türkiye birincisi olarak bizleri gururlandırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Öncelikle bu kendisi için büyük bir görev, önemli bir unvan. Hafızlık zor kazanılan bir unvan olduğu gibi onu taşımak daha zor. Ama kendisinin bu unvanı ömrünün sonuna kadar taşıyacağına ben eminim.”

Kaymakam Mehmet Türköz bu başarıda emeği olan Şahadet Kuran Kursu Hocası Mustafa Uçara da teşekkür ederek; “Bu Kuran Kurslarımızda inşallah daha nice hafızlar yetişecek, vatandaşlara hizmet edecek düşüncesindeyiz. Tabi bu arada İlçe Müftümüz İsmail Günay beyi de es geçmeyelim. 2 yıllık bir kuruluşumuz olmasına rağmen onlarda İlçemizdeki tüm cami ve Kurslarımıza nüfus ederek onları himayelerinde tüm İmam hatip ve Müezzinlerimizle hizmet veriyorlar. Ne mutlu bizlere diyorum. İnşallah Hafızlarımız bundan sonraki yarışmalarda da aynı başarılarla bizleri mutlu edeceklerine inanıyoruz.”

Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay alınan bu başarının ardından Kaymakam Mehmet Türköz’ün yanlarında olmasından gurur duyduklarını belirtti. Müftü Günay ayrıca; Rize de yapılan Türkiye hafızlık yarışmasında birinci olan Raşit Tayyip Fındık ve Kurs öğreticisi Mustafa Uçar’ı tebrik etti, alınan derecenin Kahramanmaraş’a ve Dulkadiroğlu İlçesine hayırlı olması dileğinde bulundu.

Programda Dulkadiroğlu İlçe Kaymakam Mehmet Türköz’ün hafız Raşit Tayyip Fındıktan Devlet büyüklerimiz için de dua isteği hoş gülümsemelerle son buldu.

Programa Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı da hazır bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Çolakkadı, İlçe Müftüsü İsmail Günay nezdinde hafız öğrenci ve öğreticisini tebrik etti.
HABER- KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Editör: Haber Merkezi