Türkoğlu Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yetim çocuklara ve ailelerine özel olduklarını hissettirmek ve onları mutlu etmek amacıyla ilk olarak, Belediye Okçuluk ve Binicilik eğitim merkezinde belediye görevlileri eşliğinde çocuklar ata bindirildi.

 

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş;” Çocukların çocukluğunu hakkıyla yaşaması için hepimize sorumluluk düşüyor. Hepimiz, çocuklarımız için daha çok gayret etmeliyiz. Bizler biliyoruz ki, gelecek nesillerimiz onların omuzları üzerindedir. Biz Türkoğlu Belediyesi olarak gençler ve çocuklar için ne yapsak azdır. Zaman zaman onlarla bir araya geliyoruz. Çocuklarımızın bazıları anneden ve babadan mahrum büyümek ve hayatlarını anne ve babadan yoksun sürdürmek zorundalar. Biz kamu kurumları olarak onların anne babası olmak zorundayız. Onlara annesiz ,babasız büyüdüklerini hissetirmemeliyiz. Bu etkinlik onlardan bir tanesi." dedi.

Kahramanmaraş İHH İl Başkanı Yusuf Bülbül; Kahramanmaraş İHH olarak, bizler Kahramanmaraş’ta 500 yakın yetim çocuğumuza sürekli destek veriyoruz. Onlarla çeşitli sosyal aktiviteler yapıyoruz. Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş’un ev sahipliğinde çocuklarımızı At Çiftliğine getirdik. Sağ olsun Belediye Başkanımız daha öncede çocuklarımızı çeşitli şekilde pikniklere davet etmişlerdi. Burada çocuklarımız ilk defa atlara bindiler. Çok eğlendiler, onların bu mutluluğuna bizlerde tanık olduk. Bizde onlarla birlikte eğlendik. Ben bu vesile ile bizlere her zaman destek veren Türkoğlu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

İlk defa ata bindiklerini ifade eden öğrenciler; Hayatımızın en özel günlerinden biri oldu. İlk defa ata bindik. Çok eğlendik yemekler yedik, uçurduk. Bizlere bu günü yaşatan Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş'a çok teşekkür ederiz. diyerek konuştular.

Program, Derviş paşa ve TOKİ Şelale parkındaki halat çekme yarışı, çuval yarışı, yumurta yarışının yanı sıra, yemek ve uçurtma şenliği ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi