İftar yemeğine, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçe Emniyet Amiri Sebahattin Öztırpan da katıldı. İftara katılan vatandaşları ve çocukları masalarında ziyaret eden Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, hayırlı ramazanlar dileklerinde bulundu.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, iftarın ardından yaptığı konuşmada, Ramazan ayında düzenledikleri iftar programlarına bu yıl şehit, gazi ailelerini ve öksüz yetim çocukları da eklemek istediklerini ifade ederek, "Başımızın tacı şehit ailelerimiz ve yetim çocuklarımız bu akşamki iftar programına hepiniz hoş geldiniz şerefler getirdiniz. Ramazan ayının bu kutsal günlerinde bir kaynaşma yemeği olan şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve yetimlerimizle buluşma, kaynaşma iftarımızın Türkoğlu’muza ve ilimize hayırlar getirmesini diliyorum.Çok değerli şehit ailelerimiz, yetim ailelerimiz ve Sayın Kaymakamım, Türkiye’miz tarihin en kanlı savaşlarına sahne olmuş, coğrafi olarak, stratejik olan konumundan dolayı büyük süper güçlerinin devamlı hedefi haline geldiğinden dolayı gerek terör örgütlerinin hedefi olmuş, gerekse de geçmişimizde savaşlarla dolu, kahramanlıklarla dolu şanlı bir tarihimiz var. Bununla ne kadar övünsek bizim için azdır.

Şehit ve gaziler olmayan toplumlar birbirleriyle kaynaşmazlar. Bu kutsal toprakların her karışı şehit kanıyla sulanmış, ben de burada bulunan şehit ve gaziler gibi bir şehit yakını olarak görebilirsiniz. Çünkü Tunceli Pürümür Kırmızı köprüde kucağımda ölen şehitlerim oldu. Sırtımda taşıdım, gazilerim oldu. Bu üçüncü dönemimde birçok şehit haberleriyle karşılaştık ve belediyemiz olarak bu şehit haberlerinin hepsinde adeta yıkıldık ama kendi ailemiz, kendi çocuğumuz gibi bunlarının yakınında durduk. Bu açıdan bundan sonrada hem şehitlerimiz hem gazilerimiz ve aileleri hem de yetim çocuklarımız Türkoğlu Belediyemiz de ayrıcalıklı yere sahiptir. Her zaman gerek telefonda gerekse de bizzat gelerek veya biz giderek sizlerin sorunlarını çözmek için elimizden geleni inşallah yapacağız.Ben bu vesile ile bizleri kırmayıp iftarımıza katıldığınızdan dolayı hepinize ve Sayın Kaymakamıma çok teşekkür ediyorum.”dedi. İftar yemeğinin ardından Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, tek tek çocuklara bayram harçlıkları verdi.

Editör: Haber Merkezi