Merkeze en yakın ilçemiz olmasına rağmen, bu güne kadar koca bir köy görüntüsünden kurtulamayan Türkoğlu İlçesi, Büyükşehir Yasası ve tecrübeli Belediye Başkanı Osman Okumuş ile birlikte artık bu düşünceyi ortadan kaldırdı.

Yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık on beş ay geçti ve bu süre içerisinde Türkoğlu İlçesi yapılan dev yatırımlar, yükselen inşaatlarla adeta şantiye alanına döndü.

Hızla gelişen ilçede makamında ziyaret ettiğimiz Belediye Başkanı Osman Okumuş, yapılan çalışmalar ve ilçenin geleceği hakkında bilgiler verdi.

Türkoğlu’nun önümüzdeki birkaç yıl içerisinde kabuğuna sığmayacağını, ilçe nüfusunun yüz bini bulacağını ifade eden tecrübeli Belediye Başkanı Osman Okumuş, kısaca on beş aylık zaman zarfında yapılan ve yapımı devam eden hizmetleri şu şekilde aktardı: 

TEKNİK KADRO TAMAM

“Genel olarak 15 ayı geride bıraktık. Öncelikle belediye binamız ve personelle ilgili güzel bir çalışma yaptık. Şu an bir tane olan mühendis kadromuzu 12’ye çıkarttık. Yani mimar, mühendis, şehir plancısı, peyzaj, harita mühendisi, ziraat mühendisi gibi şuan on iki tane teknik kadromuz var. Çünkü hizmet edebilmemiz için bu kadrolara ihtiyacımız vardı.

MODERN BELEDİYE BİNASININ DUVARLARI YÜKSELİYOR

Belediye binamızın ihalesi yapıldı, şu anda birinci katı yükselmiş durumda. Bir yıl süre verildi ve 5,5 milyon TL’ye verildi. Modern bir belediye binası, önümüzdeki 40-50 yıl Türkoğlu’na hitap edecek adeta akıllı bir bina.

ALTMIŞ ADET YENİ İŞYERİ

Yine şu an hizmet verdiğimiz belediye binamızın etrafındaki yıkım kararı alınan altmış adet dükkânların yerine de altmış adet yeni dükkan yaptırıyoruz. 2 ay içerisinde bitecek.

SPORA BÜYÜK YATIRIM

Yine ilçemizde spor sahasıyla ilgili eksiklikler vardı. Futbol sahası tam aydınlatmalı. 3 ay önce ihalesi yapıldı. Yaklaşık 1,2 milyon TL’ye. Müteahhit firma yapımına başladı. İnşallah 2 ay sonra tam aydınlatmalı, sentetik çim saha, beş yüz bin kişilik tribünü olacak. Ayrıca bu spor tesisimizin yanına Büyükşehir Belediyemiz, bir yüzme havuzu, halı saha ve tenis kordu yaptıracak. Proje çalışmaları devam ediyor.

KONUT PROJESİ

TOKİ ile ilgili de 6 aydır, araştırma ve projelerimiz devam ediyor. Güzel modern konutların yapılacağı yaklaşık 250 adet dairenin projelendirme aşaması bitti. İhale aşamasındayız. Eski TOKİ binalarının yan tarafına yapılacak.

YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yollarla ilgile de Türkoğlu - Yeşilyöre arası grup yolu büyükşehir belediyemiz tarafından sıcak asfalt yapıldı. 8 Mahallemizde yol çalışmalarımız devam ediyor.

Parke fabrikamızı sıfırdan kurduk, yaklaşık günde 1500 metrekare parke üretiyoruz. 3 Milyon TL’ye müteahhit firmaya ihale ettik. Ayrıca bu müteahhit firma yol çalışmalarını devam ettiriyor.

Nurdağ - Kahramanmaraş arası sıcak asfalt için müteahhit firma yer teslimi aldı. Bununla ilgili asfalt pilenti kurulumu son aşamaya geldi. Bizim Kılılı kum ocağının orda 22 dönümlük bir yer tahsis ettik. Asfalt üretimi orada yapılacak. İnşallah önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde Kahramanmaraş, Nurdağ, Türkoğlu arasındaki sıcak asfalt bitecek.

LOJİSTİK MERKEZ YAPIMI HIZLA İLERLİYOR

800 dönüm üzerindeki Lojistik Merkez yaklaşık 8 ay önce çalışmalara başlandı. Son derece hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor.

BEŞ BİN KİŞİLİK CEZAEVİ

Beş bin kişilik cezaevinin temeli atıldı, son sürat devam ediyor. Burası devasa bir yatırım. Lojistik yatırımının yaklaşık 2 katı bir yatırım. Lojistik Merkez yapımı 60 milyon TL’ye, burası ise 130 Milyon TL’ye ihale edildi. Tabi cezaevi dendiğinde insana soğuk geliyor. Ama gerçeklerden de kaçamayız. Bu yatırım Türkoğlu’na yapılmasını istedik.

BİN YÜZ KİŞİLİK PERSONEL ÇALIŞACAK

Katkısı, burada elde edilen gelir, yapılan harcamalar, bölgeye kalacak. Çalışan işçiler, iş makineler Türkoğlu’ndan karşılanacak. Bittiği zaman ise; 5 bin kişilik cezaevinin 2500 kişilik kısmı açık cezaevi şeklinde. Açık cezaevleri bir nevi otel mahiyetinde, mahkumlar dışarı çıkabiliyorlar. Resmi kurumlarda ve şirkette açık cezaevinde kalan mahkumlar istihdam edilebiliyor. Ucuz iş gücü. Burasıda sanayi bölgesi. Bu açıdan bize ivme kazandıracak. Bu 5 bin kişilik cezaevinde bin yüz adette personel çalışacak. Tabi bunun çoğunluğu da ilçemizden olacak. Toplamda 6100 kişi olacak. 200 tane lojman yapılacak. Açık cezaevi için 20 adet atölye, bir adet tabur binası, bir adet sağlık binası, otuzar dönümde 3 tane ana kompleks cezaevi yapılacak. Kısacası devasa bir yatırım. Türkoğlu kazanacak.

Türkiye’nin 3. Büyük cezaevi. Bu açıdan yanı başındaki organize sanayide 29 tane bizim sanayi yatırımımız var. İnşatlar başladı, Ruhsatlandırmalar devam ediyor.

Yine OSB ile ilgili son 1,5 yılda altyapı çalışmalarını bitirdik. Elektrik ihalesini yapmıştık. Kılılı Mahallemizdeki elektrik ünitesinden Ceceli OSB’ye ana hat götürdük. OSB’nin içerisindeki elektrik altyapısı bitti. Aydınlatma devam ediyor, doğalgaz ve telekomünikasyonla ilgili çalışmalarımız da bitmek üzere.

İLÇEDE BÜYÜK İSTİDAM

Bütün yatırımlar neticesinde Türkoğlu’nda büyük bir istihdam olacak ve Türkoğlu tamamını karşılayamayacak, dolayısı ile dışardan da personel gelecek. Göç alan bir ilçeyiz. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde nüfusumuz 100 bine yaklaşacak.

Tabi dışardan göç alacağımız için, gelecek olan vatandaşlarımızın da yaşayabileceği toplu konut alanları hem TOKİ hem de müteahhitlik marifetiyle konut açığını kapatmaya çalışıyoruz. Son bir yıl içerisinde İnşaat sektöründe büyük bir artış oldu. Şuanda yaklaşık 15 tane büyük apartmanlar yapılıyor. 2. Otelimiz yapıldı, 2 otel başvurusu daha var. Yaklaşık 10’a yakın otel ihtiyacımız var.

Yani şehircilik anlamında metropol ilçelerimiz dışında diğer ilçelerimizden avantajımız daha fazla.

Afşin’i, Elbistan’ı, Pazarcık’ı şehircilik ve ekonomik açıdan önümüzdeki yıllarda geçeceğimizi düşünüyorum.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE UYUM ÇOK ÖNEMLİ

Bugüne kadar merkeze en yakın ilçe konumunda fakat koca bir köy olmaktan öteye gidemedi şeklindeki yorumlar artık bitecek. Bunu büyükşehir modeliyle aşıyoruz. Aslında merkeze yakın olmak çok büyük avantaj. Tabi bu avantajı bu güne kadar yakalamak belediye başkanlarının elindeydi. Büyük belediyenin yanında olmak avantajdır. Ama bu bağı iyi yakalamak lazım. Şu an büyükşehir modeli ile bu durum daha avantajlı. Fakat büyükşehir modelinde de uyum sağlanmıyorsa yakınlık uzaklık fark etmiyor. Uyum ve koordinasyon çok önemli. Bir abi kardeş ilişkisi olması. Biz hem personel açısından hem de hizmetler projeler bakımından çok uyumlu ve koordineli çalışıyoruz. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’a ilçemize katkıları adına teşekkürlerimi iletiyorum.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZDEN YATIRIMLAR GELİYOR

Yatırımlar noktasında büyükşehir belediyemizden yatırımlar geliyor. Şu an 4 tane büyük park yapıldı bunun ikisini büyükşehir belediyemiz yaptı. Biri 37 diğeri 115 dönüm olan parkı büyükşehir belediyemiz yaptı. Çok büyük ve modern parklar, Türkoğlu’nun adeta nefes alacağı, insanlarımızın stres atacağı, çocukları ile vakit geçireceği sosyal alanlar.

ARAÇ PARKURUNA YENİLERİ EKLENDİ

Diğer yandan ilçemizin temizliği için yaklaşık 350 bin TL’ye 1500 adet çöp konteyneri yaptırdık. Araç parkurumuzu genişlettik. 2 yeni kamyon, 2 kepçe,  2 zabıta aracı ve 2 tane de çöp toplama kamyonu aldık.

Yani Türkoğlu gerek sosyal gerekse de teknik belediyecilik alanında, önceki tecrübelerimizle birlikte büyük bir ivme kazandı.


FESTİVAL ADIMIZI TÜM TÜRKİYE’YE DUYURDU

Sadece 29-30-31 Mayıs tarihlerinde yaptığımız Türk Oyunları Festivali çok bir ses getird. Bütün türkiye Türkoğlu’nu konuştu ve tanıdı. Ve bir algıyı yıktık. Türkoğlu böyle gelmiş böyle gitmeyecek. Birçok siyasetçinin milletvekilinin gıptayla baktığı bir festival oldu. Her yıl inşallah yapacağız.

Çanakkale’ye, Urfa’ya seferler, güreş organizasyonları, yetim çocuklarımızla organizasyonlar, yardımlar vs. her alanda belediyemiz var.

Diğer yandan Kaymakamlık ve belediyemizin birlikte yürüttüğü Kahramanmaraş’ın 2. Büyük camisini ilçemize kazandırdık inşaası devam ediyor ve Meslek Yüksek Okulu Binamızın temelini attık. Bölgeyle ilgili bölümler açılacak.

Kısacası Türkoğlu ilçemiz hızla gelişiyor.”

Konuşmasının sonunda, kentleşme ve örnek ilçe olma yolunda hızla ilerlediklerini söyleyen Başkan Okumuş’u çalışmalarından dolayı tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.

 

Editör: Haber Merkezi