“Meyve Ağaçlarında Budama”  kursu Halk Eğitim Müdürlüğü’nün modüler eğitim programı çerçevesinde 88 saat süreyle verilmiştir. Kursta meyve ağaçlarının budanması konusu dışında bitki fizyolojisi ve bahçe tesisi gibi konularda da eğitimler verilmiştir. Eğitim alan 25 kursiyerde 17 erkek ve 2 bayan kursiyere kurs süresi boyunca protokol gereğince,  İŞKUR tarafından 20TL günlük kursiyer zaruri ödemesi, sigorta primi, iş kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta prim giderleri yatırılmıştır. Eğitim sürecinde teorik eğitimlerin yanında meyve bahçelerinde uygulamalı eğitim yapılmıştır

'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' kursu Halk Eğitim Müdürlüğü’nün modüler eğitim programı çerçevesinde 120 saat süreyle verilmiştir. Çobanlığı cazibeli bir meslek haline getirmeyi amaçlayan kursa 30 kursiyer katılmıştır. Eğitim süresince teorik eğitimlerin yanında İlçemizde bulunan modern küçük baş çiftliklerine teknik geziler düzenlenmiştir. Eğitim alan kursiyerlerin 15 tanesine kurs süresi boyunca protokol gereğince,  İŞKUR tarafından 20TL günlük kursiyer zaruri ödemesi, sigorta primi, iş kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta prim giderleri yatırılmıştır.

İlçemizde kurslara yoğun ilgi gösterilmiş olup, kursların devamı talep edilmiştir. Kurs bitiminde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verilmiştir.

Açılan Kurs için açıklamalarda bulunan Türkoğlu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri UYDURAN: ‘’Türkoğlu hayvancılık ve meyvecilik açısından çok önemli bir potansiyeli barındırıyor. Açılan bu kursların üreticilerimizin teknik ve uygulama kapasitelerinin gelişmesi, tarımsal üretimden elde edilen verimin arttırılması hususunda çok önemli buluyorum. İnşallah düşündüğümüz gibi verimli sonuçlar alırız.

 

Editör: Haber Merkezi