Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Programa; Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Daire amirleri, Sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.



Türkoğlu Misak-ı Milli konferans salonunda düzenlenen Programda Tarihçi yazar Mehmet Işık, 1915 yılında Osmanlı ve Avrupa’daki siyasi ve ekonomik gelişmeleri geniş biçimde değerlendirdi.



Bütün cepheleri Türk komutanlarını, şehitliklerin nasıl oluştuğunu, bunun yanı sıra İngiliz, Fransız ve Anzak Savaş Gemilerinin (103 parça) Çanakkale’deki siperleri bombalamalarını detaylı bir şekilde anlattı. 18 Mart Çanakkale Zaferinin ve 25 Nisan 1915 kara savaşlarına değerlendirdi. Mustafa Kemal Atatürk, Enver Paşa, Alman Otto Liman Von Sanders, Seyit Onbaşı, Anzak çıkarması, Nusrat Mayın Gemisi, 57. Alay ve Hasan Mefsuf Şehitliği isimleriyle ilgili özel açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş’tan Çanakkale'ye savaş için giden şehitlerimizden bahsetti.



Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş programının sonunda, Tarihçi yazar Mehmet Işık’a, çiçek takdim etti. Ayrıca konferansa katılan öğrencilere Çanakkale gezisi sözü verdi.


Editör: Haber Merkezi