Toplanan battaniyeler Türkoğlu Belediyesi önünden Halep’teki Türkmenler gönderilmek üzere, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, muhtarlar, Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri ve vatandaşlar  öncülüğünde Halep’teki Türkmenlere dağıtılmak üzere gönderildi.   



Programda konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu’muzun çok yardım sever değerli vatandaşları, Türkmen kardeşlerimize battaniye yardımı programına hepiniz hoşgeldiniz.

Yaklaşık beş yıldan beri komşu Suriye de insanlık dramı yaşanmakta ve yüzyıllardan beri hukukumuz olan duygu bağımız olan Suriye’deki yaşayan ve zulüm gören Türkmen kardeşlerimize yardım konusunda kayıtsız kalmadık. Bu toparladığımız battaniyeleri  en güzel şekilde Suriye’de Türkmen kardeşlerimize dağıtımını yapacak, İHH ile birlikte bugün tırımızı inşallah uğurlayacağız.



Emeği geçen, burada çalışan değerli personellerimize ve tüm yardımsever Türkoğlu halkımıza battaniye yardımı yaptıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

İlçemiz Uzunsöğüt Mahallesinden Selver Kelepir,  Bu battaniyeyi ben Halep’teki Türkmen kardeşlerimize hediye ediyorum. Ben onlara yardım etmek istiyorum. İçimden gelerek daha da yardımda bulunmak istiyorum, diyerek konuştu.



Program sonunda,yardım tırı dualarla Halep'e gönderildi.
Editör: Haber Merkezi