Türkoğlu Belediyesi Nikah Sarayında gerçekleşen 'Anneler Günü' programında Şehit Polis Ali Akçiçek ana sınıfı öğrencilerinden oluşan mehter takımı gelen misafirleri kapıda mehter eşliğinde karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından, Şehitler için Kuran ı Kerim tilaveti ile başladı.
AK Parti Kahramanmaraş Millletvekili Nursel Reyhanlıoğlu konuşmasında; Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin, anneler günü kutlu olsun. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ üslubu ile biz yola çıktık ve insanı geliştirende annelerimizdir. AK Partiye en büyük desteği verende kadınların olduğunu hepimiz biliyoruz, bizlerde bu konuda kadınlarımız için çok büyük çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. diyerek konuştu.



Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise Konuşmasında; Sayın Kahramanmaraş Milletvekilim, Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, AK Parti Kadın Kolları Başkanım, Dulkadiroğlu ilçesi AK Parti Kadın Kolları Başkanım Değerli Protokol Üyelerim, Kıymetli Basın Mensuplarım, ilçe Kadın Kollarım, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek Üyelerim, Siz Değerli Misafirlerim, Kıymetli Annelerim hepiniz, anneler günü programımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz.

Başta Şehit Annelerim olmak üzere, hepinizin Anneler Günü'nü kutluyorum.

Hayatımızın en değerli varlıkları, sevginin, şefkatin, merhametin, fedakârlığın sembolü, her şeyin en iyisine en güzeline layık olan, en büyük hazinemiz annelerimizdir.



Ben burada sizlere Sevgili Peygamberimizin hadisi olan, ‘cennet anaların ayakları altındadır’ diyerek, annelik vazifesinin ne kadar yüce kutsal olduğunu ifade etmiştir. Anneler sadece evlatlarını doğurmakla kalmazlar, aynı zamanda bir toplumu doğururlar, bir toplumu inşa ederler. Bizi millet yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün, geleneklerimizin devam ettirilmesinde en büyük pay annelerimize aittir. Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi sosyal statüde yaşarsa yaşasın tüm annelerin yüreklerinde taşıdıkları merhamet, iyilik, güzellik, sabır, adalet ve eşitlik gibi erdemler hayata ışık tutmaktadır.



Ne var ki, günümüzde yaşanan terörden, çatışmalardan, zulümlerden en çok etkilenenler, dramlardan en çok canı yananlar da annelerdir. Bu şuurla yola çıkan bizler, annelerin daha mutlu, daha güler yüzlü olduğu bir toplumu inşa etmek için canla başla çalışmaktayız. Zira bir ülkenin gerçekten mutlu olabilmesinin yolu, annelerin yüreklerini kazanmaktan, annelerin yüzünü güldürmekten geçer. Annelerinin yürekleri huzurla dolu olan bir ülke, dünyanın en müreffeh ülkesidir. O yüzden annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır. Bu özel günlerinde, cennetle müjdelenen annelerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, sadece anne olan değil, yüreği annelik hisleriyle dolu olan başta şehit anneleri olmak üzere tüm Annelerin anneler Günü’nü kutluyorum. diyerek konuştu.



Konuşmalarının ardından; Beyoğlu Ortaokulu ana sınıfı öğrencilerinin semazen gösterisi ve Şehit Polis Ali Akçiçek ana sınıfı Öğrencilerinin ise Çanakkale mücadelesi ile ilgili gösterileri, anneler tarafından da yoğun ilgi gördü,    

Aynı zamanda Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş tarafından, İhtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalyeler verildi.

Kahramanmaraş Engelliler Derneği Genel Merkezi Başkanı Arif Demir, Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal ve Türkoğlu Belediye

Başkanı Osman Okumuş'a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. 


     
Program sonunda İlçe Kaymakamı Serdar Kartal tarafında Şehit Annelerine çeşitli hediyeler verildi. Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise etkinlikte gösteri yapan ana sınıfı öğrencilerine eğitici hediyeler, öğretmenlerine de bir buket çiçek vererek onları tebrik etti.

Sonrasında ise programa katılan tüm annelere belediye personelleri tarafından hediye takdimi ile son buldu.



Anneler Günü etkinliğine; Kahramanmaraş Millet Vekili Nursel Reyhanlıoğlu, Kahramanmaraş AK Parti il Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç,Türkoğlu İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, İlçe Garnizon Komutanı Çağatay Anıl Yazıcı,Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Serdar Sarıçiçek,şehit anneleri,sivil toplum kuruluşları,daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: Haber Merkezi