Başarılı hizmetleriyle sadece ilçe halkının değil, tüm Kahramanmaraşlıların takdirini toplayan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 2 dev projeye daha imza attı.  İmalı Deresi çevresi park ve rekreasyon çalışması, Atlı ve Okçuluk Eğitim Merkezi Türkoğlu’na vizyon kattı.

Çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Okumuş  “Bu parkımızı bu sene bitireceğimiz. Kent meydanına kadar olan kısımda, yine rekreasyon yeşil alan projelerimiz, yürüyüş bisiklet yollarımız olacak. İnşallah birkaç ay içerisinde bu yürüyüş ve bisiklet yollarıyla beraber parkımızı da bitireceğiz.

Hemen yakınında Atlı ve Okçuluk Eğitim Merkezi de var. Bu bölgeyi Türkoğlu’nun adeta bir sosyal yaşam alanı haline getireceğiz. Sosyal mekânlar, insanlarımızın, yaşadığı, yürüyüş yaptığı, bisiklete bindiği, vakit geçirdiği bir alan olacak. Tabi bununla yetinmeyeceğiz. Türkoğlu’nu güzelleştirmek için, daha da yeşil alanlara kavuşturmak için, hem merkezde, hem de mahallelerimizde gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Türkoğlu’muza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

2.ULUSLARARASI TÜRKOĞLU AVASIM GELENEKSEL TÜRK OYUNLARI

Hizmette sınır ve zaman tanımayan başarılı Başkan Okumuş, diğer sosyal, kültürel,  sağlık ve eğitim hizmetlerine ilişkin olarak da; “Hemen yeni belediye hizmet binamızın batısında, belki de Türkiye de belediyeler içerisinde ilk defa, atlı eğitim ve okçuluk eğitim alanını Türkoğlu’muzda yapıyoruz. 25 dönüm alan üzerine yapılan, inşaatımızın yüzde atmışı tamamlandı. Burası tamamlandığında geçen yıl birincisini düzenlediğimiz, 1.Uluslararası Türkoğlu Avasım Geleneksel Türk Oyunları Festivalinin alt yapısı olacak. Buradaki bütün gençlerimize ve öğrencilerimize, hem ata binicilik kursları, hem de okçuluk eğitim kursları düzenlenerek yarışmalar yapılacak. Bu vesile ile Türkoğlu’nda bu yıl 7-8-9 Temmuz da 2. sini düzenleyeceğimiz, 2. AVASIM Dünya Uluslararası Türk Oyunları Olimpiyatlarını tüm halkımızı davet ediyorum.” İfadesini kullandı.

Yine Başkan Okumuş’un üstün gayretleriyle ilçeye kazandırılan, inşaatı bitmek üzere olan 150 yataklı devlet hastanesinin de yakında hizmete gireceğini müjdelerken de Belediye olarak Hastane Binası yanına 6 adet dükkan yaptırıyor.

BELEDİYEYE YENİ KAYNAK

Bu dükkanları satışa çıkararak belediyeye gelir elde edeceklerini söyleyen Başkan Okumuş: “Hizmetlerin devamı için belediyemizin para kazanması şart. Buraya belediye olarak 6 adet dükkan yaptırıp satışa çıkaracağız. Temelini attık ve kısa sürede bitecek. Her şey halkımız için” dedi. 





Editör: Haber Merkezi