Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu’nda değişim ve dönüşümü hızla gerçekleştiriyor.

Kentimizde haftalık olarak yayın hayatını sürdüren gazete sahipleri ile yaptığı çalışmaları yerinde anlatan Başkan Osman Okumuş, vaat ettiği projelerini bir bir gerçekleştirdiğini söyledi.

Sosyal, Kültürel ve Teknik Belediyecilikte başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren, örnek projelere imza atan deneyimli Başkan Okumuş, Türkoğlu’nun Kahramanmaraş’ın 3. Metropol İlçesi olacağını söyledi.  

KENT MEYDANI PROJESİ

Öncelikle meydan projesini anlatan Başkan Okumuş; “Bu projeyi hayata geçirmek için Kaymakamlık lojmanını belediye olarak aldık. Şu an Kaymakamlık konutunun yenisini yapıyoruz ve binanın bitmesi ile kaymakam bey konutunu taşındığında eski binanın yeri yeni yapılacak olan meydana katılacak.

Tabiî ki yeni belediye binamızın bitiminin akabinde eski belediye binamız ve yanındaki üstündeki karşısındaki üç ada ile birlikte ve toplam 90 adet işyerinin yıkımı için tebligatlar iş yeri sahiplerine ulaştırıldı önümüzdeki aylarda yıkım işi gerçekleştirilecek.

Yine meydanın içerisinde kalan Hakim ve Savcıların kaldığı 6 adet daireye karşılık 10 adet daire yapıklarını aktaran Başkan Okumuş dairelerin ise yine kaymakamlık konutunun alt tarafında bulunan 3 dönümlük arazide inşaatına başlanacak ve onları da bitirdiğimiz takdirde az önce söylediğimiz yerlerle birlikte yıkılarak Kahramanmaraş ilçeleri içerisinde en güzel meydanı Türkoğlu ilçemize kavuşturacağız” dedi.

İLLER BANKASINDAN GELEN PARA İLE HİZMET ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

İller Bankasından gelen para ile hizmet edilemeyeceğini ifade eden Başkan Okumuş; “İlçe belediyelerine iller bankasından düzenli olarak belli bir miktarda hizmette kullanılmak üzere para geliyor ama büyükşehir olduktan sonra gelen paranın bir kısmı büyükşehir hizmetleri için kesiliyor geri kalan miktar ise personel ve yakıt giderlerine ancak yetiyor bazen de yetmiyor. Bu durumun içinden çıkmamız için belediyemize gelir getirecek projeler ve çalışmalar yapmamız gerek. Bu anlamda şu an meydan düzenlemesi kapsamında yıkılan 90 işyerine karşılık yaptığımız 60 işyerinin satışı önümüzdeki günlerde açık ihale yöntemiyle yapılacak. Bu satıştan 5 milyon TL’ye yakın bir gelir bekliyoruz.

Ayrıca bunun yanı sıra 21 adet daire yapıyoruz 3 veya 4 ay sonra bittiği takdirde bu daireleri de 3,5 milyon Lira değerle satmayı düşünüyoruz ve satıştan ise 1.5 milyon TL gelirimiz olacak.

Yeni yapılan belediye binamızın ön cephelerine ise bir kaç işyeri düşündük ve projelendirdik. Buralara kamuya hizmet edecek banka ve büyük alışveriş merkezleri olacak buralardan da 5 milyon liraya yakın gelir bekliyoruz ve 75 yataklı hastanenin arkasında ise 5 dönümlük bir araziyi ticari alan için aldık. Belediye olarak zaten başkada ticari alan yok şu an hastanenin inşaatına başlanıldı bitiğinde ise ticari alana, eczane, apart otel ve diğer işyerleri yapacağız buralardan ise 8 veya 10 milyon lira gelir bekliyoruz.  Yani iller bankasından gelen para ile hizmet yapılamaz. Bunun için biraz ticari işletmeler yaparak gelir elde etmeye çalışıyoruz. Şu an belediyemizde biz göreve geldiğimizde bir tane mühendis vardı şimdi ise birçok alan da mühendisimiz var buda başarıyı getiriyor” dedi.

 

Büyükşehrin Belediyesinin tüm ilçelere hizmet konusunda aynı oranda hizmet verdiğini söyleyen Başkan Okumuş: “ Kamuoyunda bazen “Büyükşehir Türkoğlu ilçesine daha çok önem veriyor” diye konuşuluyor.

Aslında öyle bir şey yok sadece belediye başkanlık görevi kamu kurumlarında en alt mertebeden en üst mertebe ile kurulan ikili diyolaglara dayanır bu yüzdende büyükşehir belediye başkanımızla yaptığımız hizmetler biraz göz önüne geliyor ve bu algı oluşabiliyor aslın da böyle bir şey yok. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç 'un bizden fazla hizmet yaptığı ilçeler var yok değil ama iki yıllık hizmette fazlalık veya eksiklikler olabilir. Önümüzdeki üç yılda ise bunların eşitleneceğini ben düşünüyorum” diye konuştu.

MUHTEŞEM MESİRE ALANLARI

İlçeye mesire alanları kazandıran Başkan Okumuş, büyükşehirle birlikte yürütülen bu projelerin vatandaşın hizmetine sunulduğunu ifade ederek:  “Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Erkoç beyle görüşerek bu parkları yaptık.

Türkoğlu belediye başkanı olduktan sonra ilçemize 4 adet büyük çapta park yaptık. Bunlardan 2 tanesini büyükşehir belediyesi 2 tanesini ise biz Türkoğlu belediyesi olarak bizler hayata geçirdik.

İlçemizde bulunan Derviş Paşa parkı büyükşehir belediyemiz tarafından yapılan parklardan biri. İçerisinde 5 tane ayrı oyun gurupları bulunan bir park ayrıca açık hava kondisyon alanları jimnastik alanları ve restaurant yerleri olan bir park ve vatandaşlarımıza nezih bir yer sağladık yine Derviş Paşa Parkının karşısına ise bir Şelale Park yapıldı böylece ilçemizin park sorunu ise ortadan kalkmış oldu” dedi.

EMEKLİLER İÇİN KONUT

Emekli vatandaşlara TOKİ konutlarının yapımının başlayacağı müjdesini veren Başkan Okumuş: “TOKİ konutlarının üst tarafında yine TOKİ ile yaptığımız anlaşma ile emeklileri için 77 adet 2+1 ayrıca 127 adet ise 3 + 1 olmak üzere 204 daire için 3 ay önce ihalesi yapıldı.  Önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacak bu dairelere oldukça fazla başvuru yapıldı buda konut ihtiyacımızın çok olduğunu gösteriyor.

TOKİ ikinci başkanı ile yaptığımız görüşmede buradan hariç yeni Cebeli de Organize Sanayi Bölgesine doğru olan yerde 30 dönümlük bir alanı yeni konut alanı olarak 1000'e yakın konut ihalesi yapılacak konut açığımıza bu şekilde bir nebze olsun giderilmeye çalışılacak” dedi.

YATIRIMLAR İLÇEYE DEĞER KATACAK

Başkan Okumuş: “Şu an da Türkoğlu’nda Organize Sanayi, Lojistik Merkezi, 5000 kişilik Cezaevi, Meslek Yüksek Okulu İslami Bilimler Fakültesi ve Mayıs ayında alacağımız bir fakültenin daha olacağını belirtti ve ayrıca bir tane fen lisemiz oldu Büyükşehir Belediyemizin yaptığı okul binasına Fen Lisesini alacağız diğer eğitim kurumları ile birlikte toplamda 2.500 öğrenci gelecek ilçemize çok büyük katma değer kazandıracak.

Türkoğlu ilçemize Hükümetimizin, Büyükşehir Belediyemizin ve Türkoğlu Belediyemizin yaptığı yatırımlarla birlikte toplamda 1 milyar lira yatırım yapılıyor, bu çok büyük ve devasa bir yatırım.

Kılavuzlu sulama kanalının da yarısı ilçe sınırları içerisinde kalıyor buda tarım alanlarımıza çok büyük etkisi olacak getiri olacak bu yapılan işler ile toplamda 10 bin kişiye istihdam sağlanacak Türkoğlu İlçesi Onikişubat Ve Dulkadiroğlu İlçelerinden sonra 3. metropol ilçe olma yolunda.

Kahramanmaraş ile Nurdağı arası yolda ise sıcak asfalt çalışmaları bu gün itibari ile başladı. Sayın Bakanımız ve Milletvekillerimizle yaptığımız çalışma ile bu yola 100 milyon liralık yatırım yapılacak sıcak asfalt yapıldıktan sonra Nurdağı ve Kahramanmaraş arasındaki yol Kahramanmaraş Türkoğlu'nun vitrini olacak” açıklamasında bulundu.


İMALI ÇAYI REKREASYON ÇALIŞMASI BAŞLADI

Kahramanmaraş'ın en güzel rekreasyon çalışmalarından biri olan İmalı Çayı rekreasyon çalışmalarına başladıklarını söyleyen Başkan Okumuş: “İmalı Çayının her iki tarafına yapılan çalışmalarla 3 km bisiklet yolu ve yürüyüş yolları ve yeşil alanları ve İmalı Çayının burada bazı bölümlerin de su tutularak yapılacak su bisikleti ve sandal gezintileri olacak ilçe halkımızın nefes alabileceği yerlerden biri olacak” dedi. 

TÜRKOĞLU OSB’DE ÜRETİME BAŞLANDI

Başkan Okumuş Organize Sanayi Bölgesinde 29 adet fabrikanın tahsisleri ve ruhsat çalışmalarının bittiğini, ayrıca Akedaş ile yapılan görüşme sonucunda elektrik de verilmeye başlandığını söyledi.

29 fabrika bittiğinde toplamda 3.500 kişinin istihdam edileceğini söyleyen Başkan Okumuş: “Aynı zaman da Türkoğlu OSB yanındaki 5000 kişilik cezaevi inşaatına da başlandı ve bu işte Sayın Milletvekilimiz Av. Veysi Kaynak beyin çok büyük katkıları var ve kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Cezaevi denildiğinde insanın hoşuna gitmese de hayatın gerçeği olduğunu vurgulayan Başkan Okumuş: “ Bu cezaevi bittiği takdirde Türkoğlu'na 2 haftada bir mahkûm ailelerinin geleceğini ve birçok sektörü hareketlendireceğini” söyledi. 





Editör: Haber Merkezi