Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sermet Çuhadar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’u makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Okumuş ilçenin sanayisinden tarımına, ekonomisinden sosyal hayatına kadar her alanda ilerleme yaptıklarını belirterek, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın ardından Türkoğlu’nun Kahramanmaraş’ın 3’üncü metropol ilçesi haline geleceğini söyledi.

KGC Başkanı Sermet Çuhadar’ın Türkoğlu’nun hızlı bir gelişme gösterdiğini ve Türkoğlu’nun Kahramanmaraş’ın önemli bir ilçe haline getireceği konusunda ki söylemlerini dinlediklerini ifade eden Osman Okumuş, şunları ifade etti:

“Özellikle bir konuya değinmek istiyorum. İlçemizin önemli bir değeri olan gâvur gölünün yok olduğunu sayın başkandan dinledik. Başkan dedi keşke daha önce bu konuya müdahale edebilseydim. Tabi o zamanlar başkan değildi.  Böyle önemli değerlerin korunması lazım diye düşünüyorum. Ama sonuç itibari ile genele bakarsak Türkoğlu önemli bir ilçemiz haline geliyor gelecekte. Çünkü burada sanayi var lojistik merkezi var.

Bunlar da Türkoğlu’na önemli bir katkı sağlıyor. Önemli olan orada çalışan insanların zaman içeresinde Maraş’ta yaşamaları değil de Türkoğlu’nda yaşamaları gerek. Onların burada kaldığı sürece mavi yakalıların Türkoğlu’nun daha değişik daha güzel bir ilçe haline gelecek Başkan da bunun bilincinde bu konu hakkında çalışmalar yapıyor.  Biz Maraşlılar teşekkür ederiz.”

Gazetecileri dostları ve mesai arkadaşları olarak gördüğünü de kaydeden Okumuş, “Bugün ilçemiz açısından çokta önemsediğimiz dostumuz olarak kabul ettiğimiz. Siyasetin de ayrılmaz bir parçası olan basınımızdan abilerimiz ve kardeşlerimiz burada Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Sermet Çuhadar beye ve yönetim kurulu üyeleri arkadaşlara ilçemizi ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diyerek, şunları paylaştı:

“Belediye Başkanlığımda ki 4. dönemim. Bu 4 dönem boyunca hiç ayrılmadığımız bir mesai arkadaşı gibi beraber hareket ettiğimiz medya basın bu çok önemli aslında belediyeciliğin yaptığım icatların projelerin tanıtımı açısından, yerel medyanın basının desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bir ilçenin tanıtımı sonuç olarak o ilçede yaşayan vatandaşlara katma değer olarak geri döneceğini düşünüyorum.  Çünkü 21. Yüzyıl, şehirlerin algı olarak yönetildiği bir yüz yıl olarak görüyorum.

AK Parti dönemi ile birlikte şehircilik çok çok basamak atladı. Çağ atladı. Bundan sonra kanalizasyon, içme suyu, park-bahçe gibi yapılan hizmetleri çok tekrarlamadan şehre bir ruh katmak gerektiğine inanan bir başkanım. Bunlarında tanıtılması gerekiyor. Ekonomik anlamda tekrar Türkoğlu’na dönüş olsun diye. Her zaman söylediğimiz Kahramanmaraş’a 3. Metropol ilçe olarak ilçemizi hazırlıyoruz. Amacımız burada yaşayan insanların şehirde ne varsa burada da olması gerektiğini bununla da ilgili birçok projemizi hayata geçirdik.

Eskiden burada yaşan memurların Kahramanmaraş’a servisler ile gidip geldiğini ama şuan da buraya gelen memur arkadaşların şuan da burada yaşadıklarını biz görüyoruz. Son yıllarda nüfusu en hızlı artan ilçe Türkoğlu. Tabi sanayisiyle tarım ve hayvancılığı ile doğasıyla, yaylalarıyla, hava kirliliğinin hiç olmamasıyla Kahramanmaraş’a da yakınlı ile Kahramanmaraşlıların gelip oturabileceği bir ilçe ve Kahramanmaraş en yakın ilçe inşallah bu dönem sonu itibari ile Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçeleri gibi Türkoğlu ilçemizi de metropol ilçe yaparız.

Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi son sürat çalışıyor. Yine bölgenin en büyük gıda organize sanayisini kuruyoruz. Ve son aşamadayız.  Gıdacı muktebeslerimize dağıtımını gerçekleştireceğiz ve büyük bir nüfus alacağız. Şehircilik anlamında bir şehir yerli insanları ile gelişmez dışarıdan insanların gelmesi gerekiyor.  Ya turist yâ da buraya yerleşmesi gerekiyor. 2014 de 67 olan nüfusumuz şuan da 75 bin. Amacımız 10 15 yılda nüfusu 100 bin geçen bir ilçe olması gerekiyor. Çalışırken bu hassasiyet ile birlikte çalışıyoruz.

İnşallah medyada ki arkadaşlarımız ile birlikte Türkoğlu’muzun algısını daha da yukarlara taşıyacağız. Çünkü algı yüksek olduğu zaman insanlarımız burada daha da mutlu daha müreffeh maddi anlamda da daha kazançlı çıkacağını düşünüyoruz. Her zaman kendileri ile birlikte bir mesai arkadaşlığı olarak çalıştığımı dile getirmek istiyorum. Bu günde çok değerli Sermet abi gazeteciler başkanı ve çok değerli yönetim kurulu üyeleri burada ilçemizi ziyaret edip ilçemizde yapılan projeler hakkında konuştuk.”

Editör: Haber Merkezi