Kuran tilaveti ve duaların ardından Doğan, partisince Türkoğlu ilçesinde verilen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı adaylarının büyük bir ihtimalle Başbakan Erdoğan olacağını belirtti. Ramazan ayında yoğunlaşan birlik ve bütünlüğün devam ettirilmesinin gerekliliğini anlatan Doğan, komşu ülkeler ateş altındayken Türkiye’nin güllük gülistanlık olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

   “Bütün bunların en büyük sebebi yaklaşık 12 yıldır ülkemizi idare eden Başbakan Erdoğan ve beraberindeki Ak kadrolardır. İnşallah çok büyük ihtimalle yarın Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı açıklayacağız.10 Ağustos’ta sislerinde desteği ve katkısıyla Cumhurbaşkanlığını en çok hak eden o büyük insana bu makamı kazandıracağız. Özellikle hanım kardeşlerimize çok büyük iş düşüyor biliyorsunuz Cumhurbaşkanı yüzde 50+1 oyla seçiliyor o bir oy sizin hemen yakınızdaki komşunuz, asker arkadaşınız yâda akrabanız olabilir.

   O’nun için eğer kalbini kırdığınız küstürdüğümüz varsa bu günden tezi yok gönlünü alın. Ramazanın bu bereketinden yaralanarak onları bu şuur ve bilinç içerisinde 10 Ağustos seçimlerine hazırlandığımız takdirde inşallah seçimleri ilk turda kazanmamamız için hiç bir sebep yok”

   Seçimlerin ikinci tura ertelenmesi durumunda bir kaos ortamı olur çalışılacağını savunan Doğan, bu durumda karşılarındaki tüm güçlerin birleşme gayreti içerisine gireceklerini ifade ederek “Karanlık Türkiye heveslilerine asla bu fırsatı vermemeliyiz. Şimdiden CHP ve MHP paralel yapıyla birlikte Ak Parti seçmeninden oy almak için aday olarak kendi tabanlarıyla ilgisi olmayan elitis hayat ve yaşam tarzına sahip bir insanı belirledi. Millete hizmeti kendine şiar edinmiş bir Cumhurbaşkanı adayımız var bundan dolayı söyleyecek çok sözümüz var bu nedenle seçimlerde tüm vatandaşlarımızdan azim ve fedakârlık bekliyorum” diye konuştu.

   Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ‘ta ramazan dolayısıyla milletin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığını belirterek, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimine oluşan bu birlik ve beraberliğin yansıtılarak partinin belirleyeceği adaya destek olunması gerektiğini aktardı.


Editör: Haber Merkezi