Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilçesinde her noktaya her alanda hizmet götürmeye devam ediyor. 


Yapımı tamamlanan ve devam eden birkaç projeyi yerinde incelediğimiz Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yine “Helal olsun” dedirtti.

Yaptığı işlerde tecrübesini konuşturarak farkındalık yaratan Başkan Mahçiçek, yine dev bir proje ile ayakta alkışlanmayı fazlasıyla hak ediyor.

EN BÜYÜK REKREASYON ALANI

KAHRAMANMARAŞ’TA HAYAT BULUYOR

Başkan Mahçiçek, şehrin çehresini değiştirecek, kente yaşam ve prestij katacak vizyonlu bir projeye başladı. Bölgenin, 550.000 metrekare alan büyüklüğü ile “hayat buluyor. Hasancıklı Rekreasyon alanı.

Çalışma alanına gidip, inceledik. Çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

Proje detayı hakkında bilgiler aldık. İnsanın böyle bir proje karşısında heyecanlanmaması mümkün değil. Çünkü içerisinde YOK, YOK!

Hasancıklı Rekreasyon Alanında neler olacak? İşte detayları:

Şık ve nezih bir ortamda en özel günlerinizi anlamlandıran 3229 metrekare alana nikah salonu. Hayatlarını birleştiren çiftlere en güzel ortam yaratılarak, 4064 metrekarelik 600 kişilik düğün salonu.  4897 metrekare alana ise evlenen çiftlere alternatif bir ortam yaratacak 1500 kişilik düğün salonu. Modern bina yapım malzemesi ve teknikleri ile 1093 metrekare alan büyüklüğünde idari hizmet binası. Kültürel varlıkları korumak ve her nesil yaşatmak için 2733 metrekarelik alanda Arasta-kültür merkezi. 1539 metrekare alan büyüklüğünde, sevdiklerinizle lezzetli yemekler yiyip, değişik tatları bulabileceğiniz restaurant. 1438 metrekare alana iki adet Kafeterya. İhtiyaç ve isteklerinizi anında karşılayabileceğiniz çok amaçlı 10 metrekare alana kiosklar. Sportif faaliyetlerinizi gerçekleştirebileceğiniz 1118 metrekare alana kurulacak olan tenis- fitness kulübü. Değişik spor aktivitelerini deneyeceğiniz 4044 metrekare büyüklüğünde, 18 farklı oyun alanı ile mini golf sahaları. Tenis severlere bambaşka bir keyif sunacak 4 adet olmak üzere tenis kortları. Çocuklara oyun aktivitelerinde bulunacağı çocuk oyun alanları. 3870 metrekarelik alanda konuşlanacak yüzme ve eğlence severlere aqualand. Su oyunlarını sevenler ve suyun tadını doyasıya çıkarmak isteyenler için aquapark ve waterpark (su parkları). Pek çok elektrikli oyuncak ve makinanın bulanacağı eğlence merkezi lunapark. Gençlerimizi tüm spor branşlarına yönlendirmek ve profesyonel bir kaykay pisti sunacak skate park (kaykay pisti ).  Adrenalin ve Macera tutkunlarının yepyeni alanı olacak Adventure Land (macera oyun alanları). Manzaranın keyfini çıkarıp, yüksekten uçarak eğlencenin hazzını yaşayacağınız zipline (kaytel). Miniklere misafirlere, pony cinsi atlarla tur atabileceği ve zevkli dakikalar geçireceği pony gezinti alanı. Alan boyunca bulunacak olan, kıyı şeridini görsel ve fiziksel bir bütün haline getirecek yaya promenadları (yürüyüş yolu). 120 metre uzunluğunda iskele. Rekreasyon alanı çevresi boyunca gezinti yapıp etrafı keşfedebileceğiniz 2166 m park tren hattı. 1444 araç kapasitesiyle güvenli bir şekilde aracınızı park edebileceğiniz araç otoparkı. Sosyal aktivitelerin yapılacağı çocuklar ve yetişkinlere yönelik konser-panayır alanı. Manzaranın seyrine dalacağınız huzur ve rahatlığı bir arada bulunduran yeşil açık çim amfi alanı. Çim alanlarıyla görsel güzelliğin yanı sıra daha sağlıklı oyun alanları oluşturmak için çim tepe. Özel günlerinizi muhteşem manzarayla ölümsüzleştirmek için 769 metrekare alanda gelin-damat fotoğraf adası. Farklı spor dallarını deneyeceğiniz ve vaktinizi en güzel şekilde değerlendireceğiz okçuluk oyun alanı. Hem fiziksel hem de mental olarak dinleneceğiniz, 76 m² alan büyüklüğünde 454 adet hobi bahçeleri.

AVRUPANIN EN BÜYÜK YAPAY LAGÜNÜ!

Kahramanmaraş’ın hedeflenen ileri düzey kentleşmeye ulaşmasında önemli bir adım atılmış olan rekreasyon alanında, büyüklük açısından Türkiye’nin ve yakın bölgenin ilk ve tek “kristal lagünü”, Dev iç göl.

65.000 metrekare alan büyüklüğüyle, Onikişubat’ta Avrupa’nın en büyük yapay lagünü olacak…

Avrupa’nın en büyük lagünü, turkuaz rengi ve kristal olma özelliğiyle de vatandaşları cezbedecek, sakin, huzur dolu bir ortam sunacak.

Kelebek ve uğur böceklerinin kendi yaşam alanlarında sergilendiği Türkiye'nin ilk ve tek 6230 metrekare alanda kelebek ve uğur böceği müzesi. Bitkilerin ve hayvanların biyolojik çeşitliliğini yeniden görsel olarak canlandıracak 6230 metrekare alan içerisinde bitkisel heykeller…

Modern ve model belediyecilikte ilklere imza atan Başkan Mahçiçek, bu dev proje ile yıllarca kendinden övgü ile söz ettirecek.

TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU PROJESİ


Vatandaşın yaşam standardını yükseltmek adına her türlü hizmeti sunmaya çalışan Başkan Mahçiçek, Türkiye’nin En Kapsamlı Bisiklet Ve Yürüyüş Yolu Projesi’ni de hayata geçirdi.

Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yapılan projede obeziteyle mücadele hedeflenirken, bu projede de Başkan Mahçiçek, yine belediyeciliğini konuşturmuş. Üstelik bisikletler de ücretsiz verilecek. Proje hızla devam ediyor.

Yeşil alanların ve baraj suyunun eşsiz güzelliğiyle bütünleşerek, bölgede yaşayan vatandaşların nispi olarak rahatlatılması için “Türkiye’nin en kapsamlı” yürüyüş ve bisiklet yolları çalışmaları hızla devam ediyor.  

Proje,67405 m² alan üzerine Avşar Mahallesi’nde olup Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversite’sinin güneyi boyunca uzanan Kılavuzlu Suluma Kanalı’nın kuzey hattı boyunca, kesintisiz 9000 m. uzunluğunda bisiklet ve yürüyüş yolu olacak şekilde hazırlanmış.

Kentte, her yaştan ve her kesimden insanın kullanabileceği, açık havada aktivitelerini gerçekleştireceği “açık  alan spor alanları” yaratarak yaşam standartları iyileştiriliyor. Projenin amacı,  halkın nefes alınabilir bir alanda spor yapmasını sağlamak, sağlıklı yaşam kapasitesini arttıran yeni ortamlar oluşturmaktır.

Türkiye’de bir ilk olma özelliğiyle, 9000 metre kesintisiz yol boyunca vatandaşın doğayla sunduğu eşsiz güzellikle, aktivitelerini gerçekleştireceği yaşam alanı olacaktır. Vatandaşların aktivitelerini yapabilecekleri, vakitlerini en dolu ve sağlıklı şekilde değerlendirecekleri 9000 metre yol boyunca; 6 noktada farklı kondisyon alanları, yürüyüş alanları ve 720 adet bisiklet otoparkı, 240 araçlık otopark,1976 metrekare model uçak pisti alanı olup, 560 metrekare de ise kafeteryalar bulunacak.  

Türkiye’nin en kapsamlı projesi olan bisiklet ve yürüyüş yolunun toplam maliyeti ise 5.639.753.000 Lira.

KAPALI SPOR SALONU

Spora ve sporcuya her zaman destek olan Başkan Mahçiçek, Hürriyet Mahallesine Kapalı Spor Salonu, Piri Reis ve Şehit Abdullah Çavuş Mahallesine Kapalı Yüzme Havuzu,  Haydarbey Mahallesine de yarı olimpik yüzme havuzu yaptırdı.

Gezimiz sırasında ilk olarak Hürriyet Mahallesi Kapalı Spor Salonunu ziyaret ederek çalışmalar ne aşamada diye baktık. Aslında her şey tamam eşyalar taşınıyordu. En geç 10 gün içerisinde hizmete açılır.

BAŞKAN MAHÇİÇEK, BİZİM İÇİN BİR ŞANS

Hürriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Demircioğlu ile karşılaştık. Kendisi de merak edip kapalı spor salonunu inceliyordu. Görüşlerini aldığımız Demircioğlu, Başkan Mahçiçek’in hizmet için büyük bir şans olduğunu önemle vurguladı ve ekledi: “Başkan Mahçiçek hem biz muhtarlar için hem de şehrimiz bir şans. Hizmet için gecesini gündüzüne katıyor. Mahallemiz gençlerine mükemmel bir tesis kazandırdı. Kendisine bütün hizmetleri için şahsım ve mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Spor Toto işbirliği ile yapılan bu kapalı spor salonu fiba standartlarında basket sahasından oluşmaktadır. Ayrıca güreş, fitnes salonu, kafeteryası bulunmakta.

1258.45 metrekare alana yapılmış olan spor salonunun toplam maliyeti ise 1.011.000,00 Lira.

KAPALI YÜZME HAVUZLARI 


Piri Reis ve Şehit Abdullah Çavuş Mahallelerine yapılan Kapalı Yüzme Havuzları da bitmiş durumda. Bu gün yarın açılışa hazır.

Şehit Abdullah Çavuş Kapalı Yüzme Havuzu; 2 kattan oluşmakta. İçerisinde 15x7.5 m’lik yüzme havuzu, fitness salonu ve kafeteryası bulunmakta. Maliyeti ise 1.217.000,00 Lira.

Pirireis Kapalı Yüzme Havuzu; 3 kattan oluşuyor. İçerisinde 15x7.5 m’lik yüzme havuzu,  2 adet fitness salonu, kafeteryası bulunmakta. Toplam maliyeti 1.313.000,00 Lira.

YÜZMEYİ BAŞKANIMIZIN SAYESİNDE ÖĞRENDİK

Pirireis Kapalı Yüzme Havuzunu gezerken, bizi gören çocuklar yanımıza koştular. Büyük bir heyecanla salonun açılışını bekliyorlar. Başkan Mahçiçek’i de çok sevdiklerini söyleyip, yüzmeyi de daha yine Başkan Mahçiçek’in mahallelerindeki okul bahçesine kurduğu şişme havuzlarda öğrendiklerini söyleyip, başkana teşekkür ettiler.

DEKORATİF YAZILAR

Şehrin ayrı ayrı yerlerine yapılan “ONİKİŞUBAT” yazan, dekoratif yazılar da ayrı bir ahenk katıyor. Hizmete vurulan damga gibi.  Hürriyet Mahallesinde, Binevler OPET yanında ve Süha Erler Lisesi Kavşağında bulunan bu dekoratif yazılar özellikle akşamları şehre hoş bir hava katıyor ve görenlerin beğenisini topluyor.

Dev projeler, bir bir hayata geçerken, vatandaşın yaşam standartları da yükseliyor. Onikşubat İlçesi Başkan Mahçiçek’le gelişirken, örnek projelerle Türkiye’nin en gözde metropol ilçesi olma yolunda hızla ilerliyor. 

Editör: Haber Merkezi