Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu memleketi Afşin'e gelerek bir takım ziyaretlerde bulundular. Palakoğlu ilk olarak Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'i ziyaret ederek Afşin'de yapılan Yeni Külliye yapımı için başlanan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 

Afşin'de Külliye Yapım içi çalışmaları yerinde incelemek için ziyarette bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu,” Afşin’imizin merkezinde inşaatına başladığımız külliye yapım çalışmalarını incelemek üzere Afşin’de bulunmaktayız. Değerli Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven ile birlikte bir dizi incelemelerde bulunduk. İnşallah Afşin’in merkezinde yükselen sosyal bir Külliye için temel kazıları başladı ve en kısa zamanda tamamlanabilmesi için durmaksızın çalışmalar devam edecektir. Bizlere bu süreçte yardımcı olan bizleri yalnız bırakmayan değerli Belediye Başkanımıza, Kaymakamımıza ve İlçe Müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Şimdiden Afşin’e kazandırılacak olan külliyemizin Afşin’imize ve bölge Halkımıza hayırlar getirmesini Temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.



Yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven;” şu anda burada Afşin’imizin Merkezinde başlanılan Külliye çalışmaları, gencinden yaşlısına, bayandan erkeğe toplumumuzun tüm kesimlerinin faydalanacağı bir proje için kolları sıvadık. Külliyenin içerisinde 350 kişilik konferans salonu, öğrencilerin faydalanabileceği kütüphane yer alacak. Bizden sonraki nesillere kalacak güzel bir miras ortaya çıkacak. Bu eserin ilçemize kazandırılmasında, Cumhurbaşkanımız Baş Danışmanı Sefer Turan, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve bu işte görev alanlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah sivil toplum örgütü başkanlarımızın katkılarıyla da her vatandaşımızın kendisinde bir parça bulacağı külliyeyi tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine kazandıracağız. Sayın İsmail Palakoğlu Külliye çalışmaları için sık sık bizleri ziyaret ederek bir an önce çalışmaların tamamlanması noktasında ellerinde gelen gayretleri göstermektedirler. Ben tekrar kendilerine teşekkür ediyor, konu ile alakalı hassasiyetinden dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İncelemeler sonrası sohbette bir araya gelen Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e Kuran-ı Kerim hediye etti. Palakoğlu ile Başkan Güven’in hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından Afşin’den ayrıldı.
Editör: Haber Merkezi