Bu yıl şehit annelerini de davet ederek programı daha da anlamlı kılan, Anneler Derneği’nin Geleneksel Kahvaltı Programına Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ın eşi Dr. Ruhan Özkan Hanımefendi, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı’nın eşi Ebru Yazıcı, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Cafer Öz’ün eşi Sevgi Öz, Kahramanmaraş Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir ve Kadın Dernekleri Başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

TÜM ŞEHİT ANNELERİ YILIN ANNESİ İLAN EDİLDİ

Akdo’da yapılan programın açılış konuşmasını yapan Anneler Derneği Başkanı Oya Tanrıverdi, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmasında: “ Bu yıl da Türkiye Cumhuriyeti’nin hamurunu yoğuran bir ismin sahibi olan derneğimiz, Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Harekâtında şehit olan Kahraman Türk Askerlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerin annelerini ve eşlerini yılın annesi olarak ilan etmiştir.

Vatan için bayrak için canlarını feda eden şehitlerimizin ailelerinin özellikle annelerinin şu anda aramızda olan annelerimiz önünde saygıyla eğiliyoruz. Acınız acımızdır. Allah’tan hepinize sabır diliyor saygı ile hepinizi kucaklıyorum.

Şehit anneleri başta olmak üzere tüm annelerimizin gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.  

Konuşurken duygulu anlar yaşayan Dernek Başkanı Tanrıverdi, sözü Dr. Ruhan Özkan Hanımefendi’ye bıraktı.

ANNE: KARŞILIKSIZ SEVMENİN VE SONSUZ MERHAMETİN ADIDIR

Anlamlı günde bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Hanımefendi: “Sağlam bir toplum ancak temelleri sağlam atılmış bir aile yapısıyla mümkündür. Sağlam bir aile yapısının ise en temel taşı annedir. Bu anlamda annelerimiz bizim ilk ve ebedi öğretmenlerimizdir. Annelik duygusu; duyguların en saf, en doğal ve en içten olanıdır. Bunların yanında çok büyük bir sorumluluk ve fedakarlık da isteyen annelik, karşılıksız sevmenin ve sonsuz merhametin en içgüdüsel yaşananıdır.

Bende bu duyguların ve sorumluluklarının bilincinde bir anne olarak bütün annelerimizin ve anne adaylarımızın anneler gününü en içten dileklerimle kutlarım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şehit Annelerine birer hediye takdim edildi.

Dernek Başkanı Oya Tanrıverdi, programın sonunda Türk Anneler Derneği Genel Merkezi tarafından ortak yayınlanan Anneler Günü mesajını okudu.

Yayınlanan bildiri de ise şu ifadelere yer verildi: “Toplayıcı, birleştirici, barışçı ve sevgi dolu bir günü yansıtan Anneler Günü, tüm analara, Ulusumuza ve Dünya’ya kutlu olsun. Mutluluk ve barış getirsin.

Bizler kadın ve ana olarak tabiatın ana felsefesiyle iyi ve güzel duyguların kutsal bir ismin sahibiyiz. Bu inancın bir ifadesi olarak kutladığımız Anneler Günü’nde ortak duygu ve düşünceleri taşıyoruz. Çocuklarımızın çağdaş uygarlık düzeyi içinde yasalara saygılı demokrasi ve açık rejimin sağladığı haklarla, insan sevgisini yüreğinde taşıyan, vatanı yücelten, bilim teknoloji ve sanatta ilerleyerek, Yurtta barışın Dünyada barışın öncüleri olmaları bizim tek mutluluğumuzdur.

Günü bu açıdan ele alıyor ve diyoruz ki; sevgili yavrularımız, bugün bizlere vereceğiniz en güzel armağan kardeşlik ve barış olsun. Atatürk’ün ilkeleri ışığınız olsun.

Yarının sahibi Cumhuriyetimizin kurucuları olan çocuklarımızın daha mutlu bir Dünya da yaşamaları için sağlam karakterli olmaları ve birbirlerini sevmeleri gerektiğine inanıyoruz.

Bu yıl ve gelecek yıllarda yılın anneleri olarak, vatanın birlik ve beraberliği, tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet olarak Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet var olabilmesi için canlarını veren sevgili evlatlarımızın, şehitlerimizin annelerini ve eşlerini yılın anneleri olarak ilan ediyor, onlara sesleniyor ve diyoruz ki; Türk milletine haklarını helal etsinler. Bugün bayrağımız ve başımız dik ise bunun kahramanları şehit annelerinin yetiştirdiği ve evladının tabutuna sarılarak “vatan sağ olsun“ diyen anneler ve eşlerini 2018 Yılın Anneleri olarak, nice yıllarda Türk Milletinin bağrında saygıyla anılacaklardır.

Bu yıl, her yıl olduğu gibi Anneler Gününüzü kutlarken, tüm şehit annelerinin ve eşlerinin önünde saygıyla eğilerek Allah’ın sabrının bir an bile onları yalnız bırakmaması için dualarımızın daima onlarla birlikte olduğunu özellikle belirtiyoruz.

Saygılarımızla.”

 

Editör: Haber Merkezi