Bilindiği üzere, bir toplumu zilletten refaha, cahillikten aydınlığa, fakirlikten bolluğa çıkaracak en önemli unsurların başında eğitimciler gelmektedir. O eğitimcilerdir ki, insanların hem maddi hem de manevi eğitimlerinin gelişmesi için var güçleri ile çalışırlar.

Onlar, iç dünyamızın mimarı, eğitim davasının en önemli unsuru, eserlerine paha biçilemeyen sanatkârlardır. Öğretmen, insanı topluma ve geleceğe hazırlayan en önemli eğiticidir. Bilgiyi, öğrenmeyi, elde etmeyi ve onu kullanmayı öğreten odur. Yöneticiler, sanatçılar, fikir ve düşünce dâhileri, ilim adamları ilk defa onun elinde yoğrulur. Toplumun, insanın ve eğitimin hamurunda onun eli vardır. O, her türlü erdemin taşıyıcısıdır.

Değerli öğretmenlerimiz;
Sizlere bu açıdan büyük görevler düşmektedir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknolojiyi üretebilen bireyler olarak yetişmelerine özen göstermelisiniz. Bu konuda büyük bir sorumluluk taşımaktasınız.
Bu duygularla, ülkemize uzun yıllar hizmet ederek nesiller yetiştirmiş öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü"nü yürekten kutluyorum.
Editör: Haber Merkezi