Çamlıca Restaurant’ta geçtiğimiz Cuma günü yapılan programda konuşan TÜGVA Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Asım Demirdöğen, “Bugün Türkiye Gençlik Vakfı Maraş Şubesi olarak bizim vakıf çalışmalarının bir benzeri tempoyla kendi meslek hayatları içinde fedakârlık içinde olan basın çalışanlarıyla bir araya gelelim dedik. Ben kader birlikteliği içinde olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

Gazetecilerin, yorgunluk bilmeden gece gündüz koşuşturduklarını ifade eden Demirdöğen, “Bazı meslekler, bazı çalışmalar, bazı kurumların içerisinde bulunan insanlar yorgunluk bilmeden sürekli bir koşturmanın içinde olan insanlardır belki de vakıf çalışmalarıyla basın çalışanlarının ortak kaderi bu olsa gerek” ifadelerine yer verdi.



Vakıf çalışmaları hakkında gazetecileri bilgilendiren Şube Başkanı Demirdöğen, şöyle konuştu: “Maksadımız vakıf çalışmalarımız hakkında biraz daha farkındalık oluşturmak. 15 ay gibi kısa bir sürede tüm liselerde 70’i aşkın ortaokullarda, bütün fakültelerde, bölümlerde sınıf düzeyinde teşkilatlanma çalışması yaptık. 2 tane erkek 1 tane kız yurdumuz var, 4 tane mahalle temsilciliğimiz açılacak. Bu şekilde de Maraş’ta hatırı sayılır bir İslami hareket, bir gençlik çalışması yaptık. Hareketimiz bir İslami harekettir ve bu bağlamda bir gençlik çalışması yapıyoruz.” Niyetlerinin Maraş’ta dokunulmadık genç bırakmayacak kadar koşmak koşturmak olduğunu ifade eden Demirdöğen, “Her gence bir manevi dokunuş yapmak her gencin milli manevi değerler karşısında kendini yetiştirmiş ümmet coğrafyasını kendine faydalı birer ümmet yetiştirecek şekilde eğitimler verebilmek bu yönde bir teşkilatlanma çabası içerisindeyiz. Eğitim faaliyetleri yürütüyoruz. Kamp faaliyetleri yürütüyoruz. Geçen yıl 2 bine yakın kardeşimiz kampa almıştık. Bu yılda 2 binin çok daha üstüne çıkacağız. Ortaokul kampımız olacak mesela 200 gencimizi Mersin’de kampa götüreceğiz. Bu noktada ne zaman çağırsak bizleri kırmayan basın mensuplarıyla da bir akşam beraber olalım dedik” şeklinde konuştu.


(HABER-FOTOĞRAF: KENAN ONARAN)

Editör: Haber Merkezi