TÜBİTAK’ın Üniversitelerin Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek ve lisans öğreniminde yapacakları araştırma projelerine kısmi destek vermek amacıyla kurduğu ‘Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı 2209-A” kapsamında, KSÜ Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cuma Akbay danışmanlığında:

“Geri Dönüşümün Katkısı” projesi ile Esra Sağır, “Kayseri İlinde Gilaburunun Önemi ve Tüketimi Etkileyen Faktörlerin Analizi” projesi ile Buket Kuştepe; Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Emine İkikat Tümer’in danışmanlığında “Semt Pazarlarının Mevcut Durumu, Pazarlama Olanakları, Sorunları: Kahramanmaraş İli Örneği” projesi ile Recep Şahin, “Kahramanmaraş Şehir Merkezinde Ekmek İsrafını Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi” projesi ile Kubilay Burak Yavuz, "Kayseri'de Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Tüketimi ve Kullanım Amaçları” projesi ile Demet Kuştepe; Doç. Dr. Ahmet Şahin’in danışmanlığında “Kentleşme ve Sanayileşme Sürecinde Çiftçiler Açısından Toprağın Sosyo-Ekonomik Önemi: Kahramanmaraş İli Örneği” projesi ile Ebru Hançer ve Yrd. Doç. Dr. Mücahit Paksoy’un danışmanlığında “Yerel İncir Çeşitlerinin Üretim ve Pazarlama Olanakları: Kahramanmaraş İli Abbas İnciri Örneği” projesi ile Muhammed Palabıçak’tan oluşan 7 lisans öğrencisinin projelerini ‘2015- 1 ve 2.Dönem Desteklenen Projeler’ kapsamına katarak destekleme kararı aldı.

Kendisi de bir öğrenciye danışmanlık yapan KSÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cuma Akbay, konu ile ilgili yaptığı kısa açıklamada bunun ilk olmadığını bu başarıların artarak devam ettiğini ve edeceğini dile getirerek “Öğrencilerimize destek verildiği zaman, onların neler yapabileceğini görüyoruz. Geleceğin bilim insanlarını bu sıralardan hazırlamak ve onların başarılarına şahit olmak bizim için ayrı bir zevk, ayrı bir gururdur. Bize bu gururu yaşatan öğretim üyesi danışman arkadaşlarıma ve özellikle de öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi