Belki bunda kent merkez coğrafyasının trafiği düzene bağlayacak konumda olmayışı sebep olarak gösterilse de, yerel yöneticiler bu sorunu çözebilmek adına her dönemde vaatlerde bulundular, vatandaşa söz verdiler.
En önemlisi, toplu taşıma büyük dert bu şehirde. Belki de en çok minibüsler-dolmuşlar. Büyükşehir Belediyesi, trafikte tıkanan damarları açmak adına son aylarda atağa geçti, köprülü kavşaklar, alt-üst geçitler yanında, yeni yollar ile trafiği rahatlatma adına somut adımlar atarken, vatandaş bunları yeterli bulmuyor. Daha fazlasını istiyor neticede.
Cengiz Şirikçi’nin ayrılmasıyla, Ulaştırma Daire Başkanlığına getirilen İTÜ mezunu, şehir plancısı Fatih Adanır ile toplu taşıma üzerine bir sohbet edelim dedik ve Haftalık Gazete sahibi arkadaşlarımızla kapısını çaldık.

HALK OTOBÜSLERİ, DOLMUŞLAR VE HAVUZ
Bize sevindirici haberler verdi, umut saçtı. Bilindiği üzere, dolmuşların miadı yılsonunda doluyor. Toplu taşımaya ayar vermeye çalışan Büyükşehir belediyesinin halen 75 otobüsü varken, bunun 17’si Elbistan ve Afşin ilçelerinde hizmet veriyor. Meclisten onay çıkarsa 12 metrelik 5, 8 metrelik de 10 otobüs daha alınacak. 

Zaten halk otobüsleri de sürekli yenileniyor. Dolmuşların da süresi yılsonunda biteceği için, 2 veya 3 dolmuş bir otobüse dönüşüyor, 1 Ocak’tan itibaren oluşacak havuzda hasılat paylaşımı sağlanacak.  Adalet ve hakkaniyet sağlanacak.



65 YAŞ VE ÜZERİ İLE YAŞANAN OLUMSUZLUKLAR
Ulaştırma Daire Başkanlığına bu meselede çok şikâyet geliyor. Halk otobüslerinin 65 yaş ve üzeri vatandaşı otobüslere almamak gibi girişimleri, düşünceleri ağır basınca, zaman zaman istenmeyen olaylar da yaşanmıyor değil. Dolmuşların böyle bir sorunu yok. Yaşlılara yapılana çirkin hareketler, toplumdaki nefret duygularını kabartıyor. Yaşlılara ikinci sınıf insan muamelesi ve bindirmemeler, hakaretler yanında kurallara uymama konusundaki şikâyetlerin bitmesini istiyor insanlar.
(NOT: Gerçekçi olmak gerekirse, burada bir hakkı teslim etmek gerekiyor. Dolmuşların böyle bir derdi yok. Halk otobüslerine 22 çeşit vatandaş biniyor. Basınından tut engellilerine, gazilerinden üniformalı polislerden PTT çalışanlarına vs. ücretsiz binince, mağduriyetleri alıp başını gidiyor. Ama yasa gereği bindirmek zorundalar. Lakin onların bu mağduriyetleri giderilmeli, haksızlığın önüne geçilmelidir) 

En çok şikâyet halk otobüslerinden geliyor. Adanır, “Aslında bu şehirde, trafikte dolmuş sorunu var” demişti.
Yolculara hakaret eden, itiş-kakış yaşatan, sabıkalı sürücülerin de olduğunu söyledi Başkan Adanır. Hatta ölümcül kazalara bile sebebiyet verenler de oldu. 



TRAFİK AKIŞI, KAMERA İLE TAKİPTE
Büyükşehir Belediyesinin 7. Katında halen 16 izleme kamerası (MOBESE) mevcut. Görevliler her anı kaydediyor. Sıcak takipte sürücüler, araçlar… İzleme kamera sayısı yakında 40’a çıkacak. İlçelerdeki trafik akışı da mobese kameraları ile izlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bu meseleye önem veriyor.

Bu arada, Ilıca Belediye Otobüsleri de, Ilıca-merkez seferinde N.F.K.K.M.den Batıpark güzergâhına sapıp, hastane yolu üzerinden Uzunoluk’a inecek ve merkeze inecek. Hastası olanlar, yaşlılar ve çocuklu ailelere düşünülerek. Şoförü Bahattin Kırdök ile ilgili müspet düşüncelerimizi de aktardık,  zaten sevgili Adanır da onayladı bu övgüyü.

Öte yandan, Volkan parkomat firması, sorumluluklarını yerine getirmediği için, sözleşmesi feshedildi. (7 Kasım itibariyle) 
Son olarak, muhtemelen Ulu Cami karşısındaki ‘kaleye hücum’ heykeli (kaide) kalkacak, yine muhtemelen kale dibinde bir yere konuşlanacak.

Editör: Haber Merkezi