TBMM TPB Başkanı Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş’ta yeni Anayasa’yı halkımıza anlatmak için bugün öğleden sonra, Haller bölgesinde bulunan Bayan Ayakkabı imalatçılarını gezerek sorunlarını dinledi..
     
Kahramanmaraş Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte ile birlikte esnafı ziyaret eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Ak Parti 22.23. ve 24. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil: “ Ali başkandan çok defa dinledim, sorunlarınızı biliyorum, Kahramanmaraş’ta böylesine bir sektörün olması bizlere gurur veriyor.. Kahramanmaraş Terziler Sitesi, Kuyumcular Sitesi gibi , elbette Kahramanmaraşlı Bayan Ayakkabı imalatçılarının bir sanayi sitesi olmasından yanayım, bu konuda sizlerle sonuna kadar varım, sorunun nerede tıkandığını belediye başkanlarımızla görüşerek çözeceğim,” dedi.
     


Kahramanmaraş Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte : “ Bayan ayakkabı imalatında Türkiye de İzmir, Bursa ve Kahramanmaraş olarak söz sahibiyiz ancak, yerlerimizin yetersiz olması sebebi ile üretim yapamıyoruz..
     
Başkomutanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan , istihdam diyor, bize yer verilsin, 10 işçimi 15 yapacağım, 100 işçimi 150 yapacağım, buna söz veriyorum, tüm esnafımız kapasite artırımına söz veriyoruz, iş var, ayakkabıya alıcı var ancak yer bulamadığımız için üretimi artıramıyoruz, yeni personel alamıyoruz, çünkü yerimiz yok, bizim esnafımızda zengin esnaf değil ki arazı alıp fabrika kursun, Bir tarla aldık Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi kurmak için oda bize yetmiyor, belediyelerimizden destek ve yardım bekliyoruz,” dedi.
   


Ayakkabı imalatçılarını tek tek gezen Pakdil: Esnafın genel sorunlarını ve üretimde marka sorunlarını dinleyerek, her konuda esnafın yanında olduklarını bundan sonra da olmaya devam edeceklerini ifade ederek, :

”KOSGEB Kanalı ile 50 bin TL’ye kadar olan faizsiz krediyi alın, Sanayi sitesi yapınında kullanın biz sonuna kadar sizin yanınızdayız” diyerek destek verdi..
Editör: Haber Merkezi