Pazarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği ekipleri kapı kapı dolaşıp, apartman giriş kapılarına, iş yerlerinin girişleri ve bankamatiklerin üzerlerine hırsızlara karşı vatandaşlara uyarıcı broşür yapıştırıyor ve broşür dağıtıyor.

Pazarcık İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Birimi  ekipleri, 'Güvenli bir hayat ve güvenli bir gelecek için polis halk el ele, Pazarcık'ta daha huzurlu günlere' adlı broşür dağıtarak vatandaşı bilgilendirdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, esnaf ve vatandaşlara, "İşyerinizde çarşı, pasaj veya içersindeyse özel güvenlik görevlisi bulundurulmasını sağlayın. İşyeri kapı ve camlarına içeriye görmeyi engelleyecek şekilde resim poster vb asmayın işyerinize kepenk taktırın mümkünse işyerinize uygun alarm taktırın. Çok sayıda müşteri aynı anda geldiğinde kişiler üzerinde hırsızlığa karşı dikkatli olun. Güvenlik kamerası çok etkili ve caydırıcı bir önlemdir. İşyerinize kamera sistemi mutlaka taktırmaya çalışın. Apartmanlarınızın ana giriş kapısına açık bırakmayınız. Kapı zili çalıp makul olmayan bir sebeple içeri girmek isteyen yabancılara kapı açmayın. Hırsızlar eve girdiklerinde önce yatak odasını karıştırır kıymetli eşyalarınızı daha değişik yerlere saklayınız ve şüpheli her durum 155 polis imdat'ı arayın" dedi.

Mahalle mahalle evleri dolaşmayı hedeflediklerini belirten polis ekipleri, vatandaşların apartman kapılarını açık bırakmamalarını ve tanımadığı kişilere apartman kapısını açmaması gerektiğini dikkat çekiyorlar. Apartmanlarda karşılaştıkları vatandaşları sözlü olarak da hırsızlık konularında çeşitli uyarılarda bulunan polis ekipleri, vatandaşların her hangi bir şüpheli durumda 155 polis imdadı aramalarını istediler. Toplum destekli polislerin ev ve işyerlerine bıraktıkları uyarı broşürlerinin üzerinde "Çevrenizdeki olaylara gözünüzü kapatmayın. Can ve mal güvenliğiniz için kapınızı açık bırakmayınız. Emin olmadan kapıyı açmayınız, Güvenliğiniz için işyerlerinize ve evlerinize güvenlik kamerası taktırınız ve 155 polis imdat" yazıları bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi