Başkan Geyik, yaptığı açıklamasında; Bugün bu ülkenin mühendis, mimar ve şehir plancılarının örgütü TMMOB’nin mücadele dolu tarihi açısından önemli bir gün olduğuna vurgu yaparak; Bugünün "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü" olduğunu belirtti. Açıklamasında; 19 Eylül 1979’da TMMOB’nin çağrısıyla mühendis, mimar ve şehir plancılarının, ekonomik ve demokratik talepleri için ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiğini. Mimar, mühendis ve şehir plancılarının tarihe not düştükleri o büyük günün mücadele ve dayanışma ile özdeşleşmiş anlamını bugünün mücadelesi üzerinden geleceğe taşımak için, 19 Eylül’ü "TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü" olarak kutluyoruz” dedi.

Geyik, 19 Eylül’ün anlamının TMMOB’nin tarihsel sürekliliği içerisinde karakterini aldığı mesleki mücadele süreçlerinde geliştiğini belirtti.

İşte böylesi bir mücadele gününü "Mimar, Mühendis ve Şehir Plancılarının Dayanışma Günü" olarak ilan etmenin ve kutlamanın, onurunu ve coşkusunu yaşıyoruz diye ekledi.

Meslektaşlarına seslenen Mehmet Geyik, “Gelecek güzel günler için, masmavi gökyüzü altında birikmiş kara bulutların dağılması için, gökyüzünün ve yeryüzünün bütün renklerinin özgürlüğü için, bilim ve teknolojinin halkımızın hizmetine sunulması, mesleğimizin tüm güzelliklerinin hayatı yaşanabilir kılması için, insanca bir yaşam, özgür, demokratik, eşit ve bağımsız bir Türkiye için, TMMOB onurlu yürüyüşüne dik duruşuna devam edecektir” dedi.

 

Geyik;  “19 Eylül’ün tarihsel anlamıyla herkesin huzurunda, Türkiye’nin her yerinden güçlü bir şekilde haykırıyoruz: "Bilimin ve tekniğin aydınlattığı yolumuzda kararlılıkla, yılmadan ve usanmadan mücadele ederek mesleğimize, ülkemize sahip çıkacağız” diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: Haber Merkezi