Açılış konuşmaları ve kurdela kesim töreninin ardından Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in eşliğinde protokol heyeti tüm standları ziyaret ederek detaylı bilgiler aldı.

Fuarı organize eden kuruluşlar arasında yer alan TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü oldukça farklı, renkli ve profesyonelce hazırlanan standı ile protokolün, tüm ziyaretçi ve katılımcıların ilgisini üzerinde topladı. Tarım sektörünün tüm paydaşlarının bir araya geldiği fuarda, İl Koordinatörlüğünün hibe desteği sağladığı yatırım alanları, daha önce başarıyla gerçekleştirilmiş olan örnek proje hikayeleri, kurumun proje hazırlama prosedürleri, bugüne kadar ilimizde ki yatırım sektörlerine yapılmış olan hibe tutarları ve detayları anlatıldı. Fuara IPARD programının uygulanmadığı Osmaniye, Adıyaman ve Gaziantep gibi komşu illerden de katılımların olduğu gözlemlendi. Bu illerin gıda ve hayvancılık sektörlerindeki potansiyel yatırımcılarını da IPARD fonlarından faydalanmaları için kurum olarak ilimize davet ettik. Ayrıca kurumu tanıtıcı broşür, bilgi kartları ve başvuru çağrı rehberleri ile şapka ve kalem gibi promosyon ürünleri ziyaretçilere dağıtıldı. 



TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil CEYHAN yaptığı açıklamada, 2.si düzenlenen Kahramanmaraş Tarım Fuarına geleneksel olarak her yıl il koordinatörlüğü olarak katılım gerçekleştirildiğine değindi. Açılan tanıtım standında, gelen ziyaretçileri, bölge çiftçilerini ve yatırımcılarını kurumumuzun desteklediği her alanda proje hazırlamaya davet etti.  Ayrıca, faydalanıcılar ve danışman firmalara, ülkemizin yeni “Kırsal Kalkınma Hamlesinin” yani IPARD II programının hayvancılık sektörüne, gıda imalatı sektörüne ve programa eklenen yeni yatırım alanları ile birlikte ülkemiz ekonomisine sağlayacağı katkılar iyi değerlendirilmelidir. İl Koordinatörlüğü olarak Kahramanmaraş’ta bugüne kadar karşılıksız hibe olarak verilen tutarın yani yatırımlara kurum bazında yapılan katkıların değeri, birçok belediyenin yıllık bütçelerinden daha fazla gerçekleşmiştir. Tüm sermaye sahiplerini İl Koordinatörlüğümüze yatırım planları ve imkanlarını karşılıklı değerlendirmek üzere davet ediyorum. Kurumumuzun Yardım masası her zaman sizleri misafir etmekten memnuniyet duymaktadır” dedi.



Birlikte yapılacak planlı, titiz ve özenli bir çalışma ilimiz ekonomisine 2016 yılı için ne kadarlık yatırım katkısı gerçekleştireceğimizi belirleyecektir. Proje hazırlama ve yatırım sürecinde yapılacak hataların telafisi olmayacağından hep birlikte oldukça dikkatli ve hızlı bir hazırlık süreci uygulamamız gereklidir. Amacımız yatırımcılarımızın en üst seviyede hibe desteklerinden faydalanabilmesidir. 


Editör: Haber Merkezi