İstiklal İlkokulu 4-A Sınıfı öğrencisi Elanur Eker, temsili olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturunca çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hayalinde kalp doktoru olmayı düşündüğünü belirten Temsili Başkan Eker: “Büyüyünce kalp doktoru olmayı hedefliyorum. Ayrıca 18 yaşından sonra Belediye Başkanı olmayı düşünüyordum ama kısmet bugüneymiş. Belediye Başkanı olduğum zaman dünyada yaşanan savaşların son bulması, çocukların zarar görmemesi, sokaklarda barınan çocukların sahiplenilmesi, çocukların çektiği cefaların ve sefaletlerin son bulması için mücadele edeceğim. Daha güzel yaşanılabilir bir dünya için çalışmalarımı o doğrultuda yapacağım” dedi.



Temsili Başkan telefonla Özel Kalem Müdürü Abdurrahman Bağcı’yı arayarak: “İstiklal İlkokulu’nun bahçesinin etrafını tel örgü ile çevirin. Okul bahçesinde çocuklar top oynarken, topları yan taraflardaki evlere kaçtığı zaman topları kesiyorlar, geri vermeyerek çocukları üzüyorlar. Bunun için derhal okul bahçesinde gerekli düzenlemeleri yapın. Ayrıca İstiklal İlkokulu’nun önünden geçmekte olan caddede trafik yoğunluğu var ve sürekli kazalar meydana geliyor. Bunun için gerekli önlemleri alın” talimatını verdi.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, temsili Başkan Eker’e başarılar dileyerek:  “Maşallah Elanur Kızımız çok kararlı bir yapıya sahip. Konuşmalarından bunu çıkardım. İnşallah her şey gönlüne göre olur. Başarılarının devamı diliyorum.



23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi halkımızın iradesi yönünden çok önemli bir adım olmuştur. Bugünün Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara bayram olarak armağan edilmesi de ayrıca önemlidir. Bu vesile ile tüm çocuklarımızın 23 Nisan Bayramını en halisane duygularımla kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Başkan Erkoç, temsili Başkan Elanur Eker’e çeşitli hediyeler vererek başarılar diledi.
Editör: Haber Merkezi