Türkiye genelinden 13 üniversiteden öğrencilerin katılımı ile Çukurova Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nde düzenlenen Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi’nde konuşan Konukoğlu, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç ile birlikte öğrencilerin yoğun alkışları arasında salona girdi. 

Özgeçmişi görselinin sunumunun ardından konuşan Konukoğlu, başarılı olabilmek için sevilmek ve sayılmak; sevilmek ve sayılmak için ise insanları sevmek ve saymak gerektiğini belirterek, “Herkesle iyi geçinin, empati yapın. Size yapılmasını istemediğiniz bir hareketi, siz de başkasına yapmayın” dedi.



Gaziantepspor Kulübü Başkanlığı yaptığını anımsatan Konukoğlu, “O dönemde çok önemli bir gerçeği yaşayarak öğrendim. Galip gelirsen, yenersen, kazanırsan, başarılı olursan herkes yanında. Başarıyı paylaşan ve hatta sahiplenen çok oluyor. Ama kaybedersen… yanında bir masör, top toplayan iki çocuk kalıyor” diye konuştu.

“Yükseldikçe, başarılı oldukça çemberi daraltmayın. Başarılı olmak için piramidin tepesine doğru tırmanmak gerekir. Yükseldikçe bulunduğunuz alan daralır ama siz yükseldikçe çevrenizdeki insanları azaltmamaya özen gösterin” diyen Konukoğlu, 50 yıl çalıştığını, babasının işyerinde yer süpürerek başladığı ve yönetim kurulu başkanlığı görevine kadar olan süreçte, halkın içerisinden hiç ayrılmadığına vurgu yaptı ve öğrencileri sivil toplum kuruluşlarında sorumluluk almaya çağırdı.



TEKSTİL SEKTÖRÜ ÖNEMİNİ KORUR
Türkiye’de yıllardır herkesin tekstil batıyor, bitiyor dediğini, ancak Türkiye için tekstilin daha uzun yıllar önemini koruyacağına dikkati çeken Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Tekstil Türkiye için önemli bir sektördür. Tekstil geriye gidiyor diyenler de var. Ama şu gerçek ki, tekstil diriye de gerek, ölüye de. Doğunca da de tekstile sarıyorlar, ölünce de. Tekstilde pamuk tarımı, altyapı, makine donanımı, kalifiye eleman, moda, marka, tasarım gibi alanlardaki avantajımızı, lojistik üstünlüğümüz tamamlıyor. İtalyan tasarımcılarla aynı düzeyde tasarımcılara sahibiz. Türkiye tekstilde önemli bir ülkedir, daha da önemli olacaktır. 



Tekstil sektörünün ülkemizdeki önemli ismi rahmetli babam, ‘işin hilesi dürüstlüktür’ derdi. Siz dürüst olursanız çok kazanmak ve başarılı olmak için başka bir yol aramaya ihtiyacınız kalmaz. Ne yaparsanız yapın, en iyisini yapmaya çalışın. Sevgi, saygı ve dürüstlük size kapılar açar. Açtığınız kapıları kapattırmayın. İş beğenmez olmayın ama beğendiğiniz işi yapmaya özen gösterin. Üniversite eğitimi size ufuk açar, içini doldurmak size kalmıştır. Bunu değerlendirin.”

Konuşmasının sonunda Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç öğrenciler adına Konukoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.


Editör: Haber Merkezi