Konu ile ilgili olarak İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “2 Ocak Perşembe günü saat 08.30’da, İtfaiye Komuta Merkezi’mize, Kahramanmaraş-Adana Karayolu 2.kilometrede bulunan Migiboy Tekstil Fabrikası’nın İplik Üretim Tesisleri’nde yangın çıktığı ihbarı geldi.
Sanayi İtfaiye Gurubumuz 4 dakika içinde olay yerine intikal ederek müdahaleye başladı. Aynı dakika içinde Şekerdere İtfaiye Gurubumuz da yangın mahalline sevk edildi.
Fabrikanın klima kanallarında çıkan yangına, 5 araç ve 14 er ile farklı yerlerden ve etkin müdahale eden itfaiyemiz, yangın mahallinin tamamen kapalı ve dar kanallarda olmasına rağmen 20 dakika içinde alevleri tamamen söndürdü.1,5 saat soğutma çalışması yapan ekiplerimiz saat 10.00’da guruplarına döndüler. Open-end makinasında çıkan yangında herhangi bir can kaybı veya yaralanma olayı yaşanmadığı, ancak fabrikada maddi zarar meydana geldi” denildi.
Açıklamada; Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiyesi’nin yangınlara ulaşım süresini en aza indirmek için Belediye Başkanlığımızın, 9 ayrı noktada şube açtığı, bunun sonucunda yangınlara ortalama ulaşım süresinin 3,5 dakikaya indiği , bu sayede etkili ve hızlı müdahalede önemli sonuçlar sağladığı belirtildi.Ayrıca itfaiye eğitmenlerimizin; fabrika,okul,  hastane, site ve çeşitli kamu kurumlarında  ‘’Yangın Güvenliği Farkındalık Eğitimi ve Tatbikatı’’ programlarına aralıksız devam ettiği , söz konusu eğitim ve tatbikat için, kurum ve kuruluş yetkililerinin Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Eğitim birimimize başvurmalarının yeterli olacağı vurgulandı.










Editör: Haber Merkezi