2010 yılında Kahramanmaraş’ın Tekir yaylasında, Tekir Fidancılık olarak, faaliyete başlayan genç girişimci Fatih Nar, “Kurulduğumuz yıldan bugüne her yıl 400 bin fidan üretimi yapıyoruz. 2015 yılı içinde 400 bin fidanın toprakla buluşmayı bekliyor. Biz aslında zahmetli ama çok zevkli bir işe imza attık. Günlük yaşamımızı sürdürdüğümüz bu güzel dünyamızı olmazsa olmazı gelişen teknolojiler kirletiyor. Teknolojik gelişmelerin ve bilinçsiz yapılan yatırımların verdiği tahribatı, onarmak ve bu güzel dünyamıza oksijen vererek gelecek nesillere kıymetli bir hazine bırakacağız.”

“İçerisinde sedir, karaçam, göknar, mavi servi, mazı ve fıstık çamı gibi 400 bin adet fidanımız var. Bu yıl ki satışlarımız hız kazanmaya başladı. Şu anda satışlarımız iyi oranda ilerliyor. Havaların ısınmasıyla birlikte satışlarımız daha da artacaktır. 400 bin fidanımız satışa hazır halde bulunmaktadır. Yarı bodur olan fidanlarımız sertifikalı olmakta birlikte garantilidir. Buradaki amacımız satmış olduğumuz fidanların önümüzdeki yıl ciddi anlamda ilimizin oksijen deposuna katkı bulunmasıdır. Zaten yıllardır fidan satışı ile uğraştığımız için vatandaşlar ürünlerimizin kalitesini biliyor.  Havaların ısınmasıyla birlikte misafirlerimiz artacaktır.  Doğa dostu tüm yurttaşlarımızı fidanlığımıza davet ediyoruz” dedi.

Nar, Tekir Fidancılık olarak, fidanlarının 70 cm’den başladığını ve ürünlerinin her zaman arkasında olduğunu belirterek, “Tekir’den Dünya’ya oksijen verecek olan fidanlar bunlar” diyor.

Nar son olarak sözlerine şöyle devam etti. “İnsanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için olmazsa olmazı su ve oksijendir. Biz bu yatırımı yaparak ülkemizin ve yeni neslin ihtiyacı olan oksijenini tekir yaylamızda kurmuş olduğumuz fidan çiftliğimizde üretiyoruz. Gelecek nesillere daha temiz bir ülke bırakabilmek adına bu projeye girdik. Bütün insanların gelecek nesiller için ortak bir miras bırakmaları için fidanları topraklarla buluşturmalarını ilimizi ve ülkemizi oksijeni bol ve daha yeşil bir ülke için fidan dikmeye davet ediyorum.” Dedi

Editör: Haber Merkezi