“İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır” Hadis şerifini hatırlatan Dernek Başkanı Eğitimci Yazar Cevdet Alperen, herkesi toplumun bir yarasını sarmak üzere sivil toplum ve gönüllü kuruluşlara destek vermeye davet etti.

     Kermes dolayısıyla basına bir açıklamada bulunan Dernek Başkanı Cevdet Alperen: “ ‘Komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir’ diyen bir Peygamberin ümmetiyiz.  Öyle güzel bir dinimiz var ki: “Tebessüm Sadakadır”  hadisi ile hiçbir maddi zorlama olmadan sadaka ruhunu canlı tutuyor. Sadece insanlara güler yüz göstermenin bile ne kadar önemli olduğuna işaret eden bir dine inanıyoruz. Dünyada her şey para ve madde olmadığını anlamak bakımından önemli bir hadis olan bu güzel kelamı kibarı şiar edindik. Bu topraklarda bin yıldan beri İslam’ın sancağını dalgalandırmak şerefine erişen ecdadımızın, bu güzel hasletini devam ettirmek azmindeyiz.

     Bu toprakları vatan etmek için bin yıldan beri ecdadımız can verdi, ter akıttı. Kendisi ile birlikte bu toprakları mekan tutmuş insanları da, hangi inanca, hangi ırka mensup olursa olsun ayrım yapmadan kucaklamıştır.

    Gelin canlar bir olalım. Bayrağımız bir olsun. Vatanımız bir olsun. Devletimiz bir olsun. Hep beraber ülkemizi yükseltelim. Okuyan çocuklarımıza destek olalım. Uyuşturucu bataklığına düşmüş evlatlarımıza yardım edelim. Fakir insanlara destek olalım. Özürlü insanlarımızın elinden tutalım. Boşta gezen insanlarımıza iş verelim. Boşta gezen insanın ayağına pislik bulaşır. Hırsızlığa meylederler. Malım var, zenginim diyen adamların mallarına göz dikerler. Hırsızlığa kalkışırlar. Etrafımızda bekâr insanlar varsa onları evlendirelim. Evlendirirsek onlar, bizim ve başkalarının namuslarında göz koymaz” dedi.

   Tebessüm Derneğinin Kermesi 17-26 Aralık tarihleri arasında Arasa Cami altında dere pazarında devam etmektedir.

Kermes irtibat telefon : 0505  747 00 83

Editör: Haber Merkezi