Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının DenizBank'ın sponsorluğunda düzenlediği Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışmasında jüri değerlendirmesini yaptı. Jüri üyeleri uzun bir mesainin ardından bu yılın en güzel tarım fotoğraflarını seçti.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU ‘İlimiz tarımı, kültür ve sanatı için önem arz eden bu yarışmada iki yarışmacımızın sergileme ödülü aldıkları için çok mutlu olduk, ilimiz adına sevindirici bir sonuç, bu arkadaşlarımı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum’ dedi.



Yarışmacılardan Yasin MORTAŞ ise sergileme ödülü aldığı için çok mutlu olduğunu söyleyerek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen 2 bin 317 fotoğraf arasından teknik koşulları sağlayan bin 807 tanesi yarışma jürisince tek tek değerlendirildi. Fotoğraf yarışmalarında en çok jüri üyeliği yapma rekorunu ellerinde bulunduran iki usta isim, Devlet Sanatçısı Ozan Sağdıç ve Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Arslan Güven bu yıl da Tarım ve İnsanın jürisinde yer aldı. Jüride ayrıca Denizbank Kültür ve Sanat Danışmanı Perihan Yücel ve Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Şevket Barca da görev yaptı. Yayın ve Tanıtım Hizmetleri Daire Başkanı Sürur Kır da toplantının katılımcıları arasında yer aldı.

Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Arslan Güven toplantı öncesi yaptığı değerlendirmede yarışmanın önemine vurgu yaptı. Güven, Türkiye’nin en büyük tarımsal fotoğraf arşivine sahip olan Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nın bu anlamda büyük bir kaynak arşiv görevi üstlendiğini belirtti.



Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğünde (UTEM) yapılan jüri toplantısı yine iki ünlü sanatçı Ozan Sağdıç ve Mehmet Arslan Güven’in hoş sohbetleri ve fotoğraflara yönelik ilginç ve ustaca değerlendirmeleriyle renklendi. Gün boyu yüzlerce fotoğrafı tek tek inceleyen jüri üyeleri meraklılarının dört gözle beklediği en başarılı isimleri belirledi.

Bu yıl yarışmada bir de değişiklik yapılarak sergileme ödülü alan fotoğraflara da 100’er lira ödül verilmesi kararlaştırıldı.

TARIM VE İNSAN FOTOĞRAF YARIŞMASI
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın geleneksel hale getirdiği ve Denizbank tarafından desteklenen yarışmanın bu yıl 8. sı düzenlenen toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan “8. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması”, Genel, Çiftçi, Öğrenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çalışanları, Denizbank Çalışanları ve Tematik kategori olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleşiyor. Tematik kategori, 2016 yılında Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan EXPO 2016 Antalya’nın da teması olan “Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya - Çiçek ve Çocuk” olarak belirlendi.

Editör: Haber Merkezi