Konferansın açılış konuşmasını yapan, Tarih ve Kültür Öğrenci Topluluğu danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cemil Bülbül, konferansa katılan herkese teşekkür etti.  Cemil Bülbül, "Öğrenci topluluğunun davetlisi olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine gelerek konferans veren Ahmet Ünal hocamıza geldiği için çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Ünal kimdir?

1943 yılında Uşak'ta doğdu. Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hitit Uygarlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü  olarak görev yapan Ahmet Ünal, uzun yıllar Ankara, Konya, Münih, Bern, Antalya ve Chicago Üniversitelerinde öğretim üyeliği yapmıştır. Türkiye'de çok sayıda kazılara katılmıştır. Çeşitli dillerde Eski Anadolu tarihi, kültürleri, arkeolojisi, dilleri ve Hititlerle ilgili çok sayıda kitap, makale ve sözlükleri vardır.

Tarih ve Kültür Öğrenci Topluluğunun davetlisi olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine gelen Prof. Dr. Ahmet Ünal, "Tarih Yazıcılığı ve Oriyantalizm" konulu konferans verdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Ahmet Ünal, Kahramanmaraş'ta bulunmaktan ve Sütçü İmam Üniversitesinde konferans vermekten çok mutlu olduğunu söyledi.

İlk defa Anadolu'da yağmurun sürekli hiç dinmeden yağdığını gördüğünü belirten Ünal,  "Tamamen teorik ve birazda felsefeye kaçan tarih yazıcılığı üzerinde durmamın amacı birçok doğa ve insan bilimleri gibi tamamen batıda doğmuş, batı standartlarına göre gelişmiş olan tarih yazıcılığının ve aynı zamanda ontolojik araştırmalarla birlikte Türkiye dahil üçüncü dünya ülkelerinde ne derece uyarlanabileceği eğer uyarlanırsa ne kadar doğru açıklamalar ortaya çıkabilir bunları öğrenebiliriz" şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Ahmet Ünal'a konferansın sonunda Tarih ve Kültür Öğrenci Topluluğu danışmanı Yrd. Doç. Dr. Cemil Bülbül tarafından teşekkür plaketi ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Ünal, daha sonra kitaplarını imzaladı.

Konferansa Rektör Yardımcısı Fatih Kıllı, Tarih Bölüm Başkanı Orhan Doğan,  Tarih Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Ercüment Yıldırım, Doç.Dr. Selahattin Döğüş, Doç.Dr. Mehmet Suat Bal, Prof.Dr. Ahmet Eyicil, Prof.Dr. Memet Yetişgin, Yrd.Doç.Dr. Erhan Alpaslan, Yrd.Doç.Dr. İsmail Altınöz, Yrd.Doç.Dr. Hikmet Demirci, araştırma görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: Haber Merkezi