Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seçimi Onikişubat ilçe kaymakamı Mustafa Anteplioğlu takip ederken, Onikişubat ilçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de bir süre salona gelerek seçimi izledi.

İlçe sınırlarında yer alan 128 muhtardan 107’si seçime gelerek oy kullanırken, Divan Başkanlığı’nı ise Onikişubat ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü M. Akif Karataş yaparken divanda ise Çokran Mahallesi muhtarı Ramazan Oğullar ve Başbağlar mahalle muhtarı İsmail Akkoyun yer aldı.

Serintepe Mahalle Muhtarı Ramazan Gürbak önderliğinde birleşen birçok mahalle muhtarı seçimlerde birlikte hareket ederek sonucu belirledi ve destekledikleri adayların seçilmesinde ağırlıklarını koydular.

Onikişubat için yapılan seçim sonucunda da şu sonuçlar alındı:

Zeytindere Mahalle muhtarı Mehmet Danyıldızı 82 oy, Süleymanlı Mahalle muhtarı Çetin Topal 74 oy, Karacaoğlan Mahalle muhtarı Durdu Karapalta 34 oy ve Hacıbayramveli Mahallesi muhtarı Mehmet Işık ise 24 oy alabildi.

Bu sonuca göre Mehmet Danyıldızı ve Çetin Topal bir yıl süre ile halk arasında ‘fon’ olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yönetiminde muhtar temsilcisi olarak yer alacaklar. 

Öte yandan; Dulkadiroğlu Metropol ilçe SYDV mütevelli heyet yönetimine ise Duraklı Mahallesi muhtarı Cengiz Ağcan ve Karaziyaret Mahallesi muhtarı Kazım Yenigül seçildi. Bunun yanı sıra Büyükşehir SYDV mütevelli heyetine de Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi muhtarı Fatih Karaköse ile Gazipaşa Mahallesi muhtarı Erol Tanış seçildiler. 

Muhtar Ramazan Gürbak; “Seçimlerin Kahramanmaraş’a hayırlı olmasını diliyoruz. Seçilen muhtar arkadaşlarımız inşallah hayırlı hizmetlerin yerine getirilmesinde üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerdir. Kendilerini tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz” diye konuştu. 


 

Editör: Haber Merkezi