Ülkelerinde yaşanan iç karışıklık yüzünden Türkiye’ye sığınan, ülkemizin birçok ilinde misafir edilen Suriyeliler ve Kahramanmaraşlılar, Abdulhamithan Camii avlusunda düzenlenen kardeşlik iftarının ikincisiyle tekrardan bir araya geldi.

Abdulhamithan Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Şirikçi ve Saçaklızade Vakfı’nın katkılarıyla binlerce Suriyeli bölge halkıyla iftar etmenin sevincini yaşadılar. Sofralarında Suriyeli kardeşleriyle bir araya gelen Kahramanmaraşlılar Ensar olmanın en güzel örneğini sergilemiş oldular. Bölge halkı evlerinden getirdikleri yemekleri Suriyelilerle paylaştılar.

İl Müftüsü Muhammed Gevher de Suriyeli yetim çocuklar ve ailelerle beraber oldu. Müftü Gevher, Onlara kendi elleriyle yemek kazanın başına geçip ikram etti.

İftar programına katılan Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, “Kahramanmaraşlılar bugün son Cumayla misafirperverliğini bir daha gösterdi. İslam kardeşliğinin burada en iyi şekilde teşkil edildiğini gördük. Burada güzellikler yaşıyoruz. Ramazan ayımızın Ülkemizin üzerinde dönen kara bulutların giderilmesinde, Ülkemiz üzerinde oynanan fitne ve musibetin engellenmesine vesile olmasını Yüce Allah tan niyaz ediyoruz. Bu güzelliklerden dolayı Kahramanmaraş halkına çok teşekkür ediyoruz. ”dedi

Suriyeli ailelerle buluşmada Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da bulundu. Yılmaz, iftarını ailesiyle birlikte Suriyeli yetimlerle açtı.

Program İl Müftüsü Muhammed Gevher’in duası ardından topluca kılınan akşam namazının edasıyla son buldu.

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Editör: Haber Merkezi