Süleymanlı Şehitliği’nde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Programın içeriğine ilişkin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kahramanmaraş Tarihi Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet Kolutek, bu programın düzenlenmesinde emeği geçen başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine ve destek veren diğer sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür etti.

Başkan Kolutek yaptığı açıklamada: “Bugün burada sözde Ermeni soykırımı iddialarını kınamak ve Ermeni çeteleri tarafından tam da burada Süleymanlı’da vahşice katledilen on binlerce şehidimizi anmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Bu hem ecdadımıza olan saygı ve sevgimizin bir gereği, hem de milli birlik ve bütünlüğümüz açısından ortaya koyduğumuz toplumsal refleksin dünyaya ilanıdır.

Ortak gelecek ve huzurlu yarınlar için Ermeni halkına 1918’de kurulan ilk Ermenistan Devletinin Başbakanı Ovannes Kaçaznuni’nin ‘Emperyal güçlerin oyunlarına geldik, hayal gördük ve yazık ettik memleketimize. Aslını söylemek gerekirse Türkler haklıydı’ sözlerini hatırlatıyor, emperyal odakların ve teröristlerin kanlı pençelerinden kendilerini kurtarmalarını ümit ve temenni ediyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Kahramanmaraş Platformu adına 56 sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin imzaladığı basın ortak bildirisi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can tarafından okundu.

Ortak basın bildirisinin ardından programa katılan tüm sivil toplum kuruluşu temsilcileri 300 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı’nı açarak Süleymanlı Şehitliği’nden Kanlı Köprüye kadar yürüdüler.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş Kanlı Köprü’de sona erdi.

Editör: Haber Merkezi