Hayrat Vakfı’nın düzenlediği “Türkiye-Afrika Medeniyet Köprüsü” projesi kapsamında Türkiye’de bulunan Sudan heyeti, Onikişubat Belediyesini ziyaret etti. 

Batı Kurdufan Eyaleti Maliye Bakanı Abdalazım Ahmed Rahmtlla Alı, Sudan Eski Kentsel Planlama Bakanı Nasreldeen Ahmed Hemeadtte Ahmed ve sudanlı belediye başkanları ile bürokratlardan oluşan heyeti konuk eden Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilçe hakkında konuklarını bilgilendirerek, belediye çalışmalarını anlattı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, her iki ülkenin tarihsel bağları ele alınarak, sohbet edildi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi’nin yerel yönetimlerde edindiği tecrübeleri konuklarıyla paylaştı. 



Mahçiçek, “Bugün sizleri burada konuk etmek, aynı havayı teneffüs etmek bizler için oldukça sevindirici. Bildiğiniz gibi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı adımlarla tüm İslam dünyası ile daha sıkı bağlar kuruyor, ilişkilerimizi her geçen gün daha da geliştiriyoruz. Bundan sonraki süreçte de aynı duyarlılıkla hareket edip, bir ve beraber olmalıyız. Her alanda bu birlikteliği yakaladığımızda tüm Müslüman Coğrafyası huzura, barışa ve refaha kavuşacaktır. Bir kez daha hepinize ‘hoş geldiniz’ diyor, sizleri burada ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum” dedi.



Sudanlı heyet üyeleri ise gösterilen misafirperverlikten dolayı Başkan Mahçiçek ve tüm Kahramanmaraşlılara teşekkür ettiler. Mahçiçek, ziyaretin anısına konuklarına Türk Bayrağı ve İstiklal Marşı hediye etti. Türk Bayrağını büyük bir saygı ile kabul eden heyet üyeleri, “Bu bayrak hepimizin gönlünde” diyerek, ülkemize duydukları sevgiyi ifade ettiler. 

Ziyaret hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu. 

Editör: Haber Merkezi