Dünyanın 33 ülkesinde Türk bayrağını dalgalandıran MADO, büyükelçileri Kahramanmaraş’taki tesislerinde misafir etmeye devam etti. Geçtiğimiz ay içerisinde Tayvan ve Afganistan Büyükelçilerini Kahramanmaraş’ta misafir ederek hem kenti tanıtan hem de dondurmanın doğduğu yeri gösteren MADO şimdi de Somali Ankara Büyükelçisini konuk etti.

Bir dizi ziyaret için Kahramanmaraş’a gelen Somali Ankara Büyükelçisi H.E Jama Abdullahi Mohamed’e tesisi gezdiren MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, Maraş dondurmasının dünyaya nasıl açıldığıyla ilgili bilgiler verdi.

4 kuşaktır dondurmacı bir aileden geldiğini belirten MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, “MADO olarak büyükelçilerimizi Kahramanmaraş’ta misafir etmekten mutluyuz. Büyükelçilerin Kahramanmaraş’ı görmeleri, burada yatırım yapabilecekleri, kendi vatandaşlarını yönlendirebilecekleri anlamına da geliyor. Biz ticaretimizi Ankara’da da yaparız fakat büyükelçilerin Kahramanmaraş’ı görmeleri çok önemli. Bir nevi kültür ve turizm ataşeliği yapmaya çalışıyoruz, memleketimizin turizm anlamında, sanayi yatırımı anlamında kalkınmasını da öncelikli olarak görüyoruz

Somali Ankara Büyükelçisi H.E Jama Abdullahi Mohamed’de ilimize gezi için gelmiş, her zaman her yerde karşılaştığı MADO’nun tesislerini gezmek istemiş. Bizde Sayın Büyükelçimize tesisimizi gezdirdik, MADO’nun dünyanın 33 ülkesinde şube ağı olduğunu, üretimini teknolojinin son ürünleri ile fakat geleneksel yöntemlerle ürettiğini anlattık” dedi.

MADO’nun Kılılı’daki çiftliğini gezen Somali Ankara Büyükelçisi H.E Jama Abdullahi Mohamed ise çiftlikteki hayvanlarla yakından ilgilendi. Büyükelçi Mohamed MADO’nun bir dünya markası olduğunu ve bir dünya markasının da tesislerini yakından görme fırsatını bulduğunu söyledi.

Editör: Haber Merkezi