Mado Evin’de bir kahvaltıda muhasebeciler ve basınla bir araya gelen Kalın 7 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesinde yönetim kurulu listesini yapacağı çalışmaları anlattı.

Toplantıda bir konuşma yapan SMMOB Arif Şen şunları belirtti; “ Biz maaşımızı, ücretimizi mükelleften alan ancak kamu görevi yapan Serbest meslek erbabıyız. Yani mükellefle, devlet arasında köprü görevi görürüz. Diğer meslek sahiplerinin ise bizim kadar sorumluğu yoktur. İnşallah bu yeni dönemde bu sorumluluk onayının yeniden gözden geçirileceği vadini aldık Sayın Maliye Bakanımızdan.  Bu seçim için 4 ekip çıkmıştı ortaya. Bu bir yarıştır. Ben diğer adaylara da bu göreve talip oldukları için tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

SMMO Başkanlığı2na aday olan Abdullah Kalın ise yaptığı açıklamada şunları belirtti; “ Kıymetli başkanımın, liderliğinde iki dönem 6 yıldır, odamızın yönetim kadrosunda, çeşitli organlarında görev alarak, odamızın ve siz çok kıymetli üyelerimizin hizmetkarı olarak görev yaptım, bundan da gurur duyuyorum. Başkanımın görev süresinin, yasa gereği, Mayıs ayında dolması münasebeti ile onun taşımış olduğu bayrağı, odamıza kazandırmış olduğu yükseliş trendini, daha da yükselmek için, bu bayrağı kendinden alarak, daha ileri noktalara taşımak, üyelerimizin teveccühlerine layık olabilmek adına 7 Mayıs’ta yapılacak olan odamız Genel Kurulunda listemizdeki ekip arkadaşlarımızla birlikte adayız” dedi.

Makamlar geçici olup, önemli olan eserler bırakmak gerekir diyen Kalın, “ Mesleğimizi ve meslektaşlarımızı, daha ileriye taşımak, gayretimiz olacaktır, bu güne kadar, sayın başkanımın liderliğinde, yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı olup, hizmet çıtamızı, yeni binamızda, profesyonel yönetim anlayışı içinde, kurumsal kimlik anlayışında, tüm üyelerimizin de, kolektif katılımlarını sağlayarak, şahsım ve ekip arkadaşlarımla birlikte sizlere hizmet etmeye, odamızın ve üyelerimizin, yöneticisi olmaktan ziyade, hizmetkârı olmaya söz veriyoruz. Bu süreçte yapamadığımız, eksik kalan hizmetlerimizin, neler olduğunun farkında olarak, yeni dönemde fiziki şartlarımızın da, iyileşmesi ile bunları da telafi ederek, çıtamızı daha üst seviyelere taşıyacağımıza inancımız tamdır” diyerek “projelerim ise şunlar” dedi.

1 – Oda binamızı, hızlı bir şekilde tamamlayarak yeni binamıza taşınacağız.

2 – Tesmer’i odamızdan bağımsız kurumsal kimliği ile  aktif ve etkin hale getireceğiz.

3 – Odamızı daha faal ve kolektif çalışmasını sağlamak üzere komisyonlar kuracağız.

Kuracağımız komisyonların ana başlıkları;

1 – Eğitim Komisyonu

2 – Kültür Sanat ve Spor Komisyonu

3 – Mesleki Mevzuat Komisyonu

4 – Bilgi ve İletişim Teknolojileri Komisyonu

5 – Bağımlı Çalışan Meslek Mensupları Komisyonu

6 – Bayan Üyelerimiz için Komisyon

7 – Staj erler Eğitimi ve Denetimi Komisyonu

8 – Basın yayın ve Halkla İlişkiler Komisyonu

9 – İnsan Kaynakları Komisyonu

10 – Haksız rekabetle mücadele ve Defter Transfer Komisyonu, olmak üzere 10 başlık altında toplamış bulunmaktayız,

Bu komisyonlar dışında ileride gerek görülmesi ve ihtiyaç duyulması halinde yeni komisyonlarda kurulacağız. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz ilkesi ile ;Danışma meclisi kuracağız.

Yerel bazda mesleğimizin sorunlarını görüşmek, çözümler üretebilmek adına, sonuç bildirgelerinin yayınlanacağı; Üç ayda bir serbest kürsülü çalış taylar düzenleyeceğiz.

Yeni büro açan, ağır hastalık geçiren, kazaya uğrayan ve mücbir sebebi olan meslek mensuplarımıza yönelik; Fon Sandığı oluşturup, kurulacak komisyon kararı ile karşılıksız veya faizsiz kredi şeklinde maddi kaynak sağlayarak yardımda bulunacağız.

Büyük şehir olmanın verdiği güç ile ilçelerimizde; İlçelerde ki meslek mensuplarımızın da komisyonlarda görev almalarını sağlayarak, tüm toplantı ve çalış taylara davet edeceğiz. En az üç ayda bir ilçeler ziyaret edilecek kaynaşma ve sorunların çözümü noktasında gerekli çalışmaları yapacağız.

Çevre ve yeşile olan duyarlılığımız, çocuklarımızın geleceği için, her üyemizin ağacı olsun hatırası ile;

Odamız adına hatıra ormanı yapılması için çalışmalar yapacağız. Yukarıda kısa ve ana başlıkları ile belirttiğimiz, faaliyet ve çalışmalarımızı yapmak için, çalışma ve ekip arkadaşlarımızın listesi asıl ve yedeklerimiz olmak üzere şu şekilde belirlemiş bulunmaktayız” Dedi.

Kalın, “Listemiz bu şekli ile oluşmuş olup, tüm ekip arkadaşlarıma hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Yüce Rabbim bizleri mahcup etmesin, utandırmasın inşallah. Bizleri yalnız bırakmayarak listemize güç katan, sayın Başkanım Arif Şen’e başta olmak üzere, grup kararı alarak blok olarak desteklerini açıklayan, kuzey ilçelerimizin temsilcilerine ve çok kıymetli üyelerine, listemizde yer alan ekip ve çalışma arkadaşlarıma sonsuz teşekkür eder şükranlarımı sunarım. Listemizin şehrimize, mesleğimize, odamıza hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, diğer grupların adaylarına da başarılar diler, katılımınızdan dolayı siz çok kıymetli basın mensuplarına şahsım ve ekip arkadaşlarım adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım ”dedi.

Abdullah Kalın’ın Yönetim Listesi ise şöyle;

YÖNETİM KURULU

ASİL : 1- Abdullah Kalın 2-Ramazan Kibar 3- Cüneyt Doğan 4-Harun Aydemir 5-Nihat Gündeş

YEDEK: 1-Muammer Gümüş 2-rResul Kuru 3-Merdan Özdemir 4 -İsmail Kara 5-Serkan Korkmaz

DENETLEME KURULU

ASİL :  1- Salih Kurt 2- Mesut Davdav 3-H.Ahmet Başpınar

YEDEK : 1- Ferhat Çuhadar

DİSİPLİN KURULU

ASİL : 1-Şahin Taşcı 2-AhmeT Taş 3-Hüseyin Kara 4-Ahmet Kılınç 5- Fatma Öztekin

 YEDEK: 1 Mehmet Türkoğlu 2 Ersan Önal 3 Ramazan Selçuk

 BİRLİK DELEGELERİ

ASİL : 1- Arif Şen 2- Metin Saçma 3- Mustafa Adalı 4-Besime Kücük Durak 5- Abdullah Kalın 6- Ali Avgın 7-Fatih Satılmış 8- Yusuf Aslantaş 9- Tuncay Demiroğlu 10-Tuğba Çarpar

YEDEK: 1- Ahmet Gültekin 2- Bilal Dizibüyük 3- Meral İslamoğlu 4- Yaşar Köklü 5- Mehmet Karagün 6- Selçuk Ülger 7- Sıddık Özkorkmaz 8- Hatice Ayten Alyanak 9-Muttalip Pak 10- Ayhan Purtaş

 

Editör: Haber Merkezi