Adaylık sürecinde Mayıs ayının oda seçimlerinde 3 adayla birlikte adaylığını ilan ettiğini söyleyen Alcı, “Şuan ki çalışmalarımız büro bazında bağımlı çalışanlar nezdinde merkezde devam ediyor. Ayrıca ilçeleri 3 yıl içerisinde 5 veya 6 kere ziyaret ederek mesleki sorunlarını paylaştık. Onlara çözüm önerilerini sunduk yapacaklarımızı anlattık. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Mevcut adayların 2 tanesi aynı listeden aynı yönetim kurulundan olan adaylardı bunların 2’ye bölünmesi bizim şansımızı yüzde 90 civarında artırdı. Seçimi kazanmış gözüyle bakılıyoruz esasında ama biz rehavete kapılmadan çalışmalarımızı daha hızlı bir şekilde tempoda sürdürüyoruz. Mevcut başkan Arif Şen 2 dönemlik bir süresi vardı. Yasal olarak 2 dönemini tamamladı ve 3. dönem aday olamıyor. Arif Şen yönetiminden bizim odamızın mevcut 5 kişilik yönetim kurulu var toplamda Arif Şen sayısında giren sayısı kendisiyle beraber 3'tü, diğer iki aday Abdullah Kalın ve Aydoğan Düzgüner fikir ayrılığına düştüler ve ayrıldılar.”



‘YENİ BİNADA GÜZEL ÇALIŞMALARIMIZ VAR’
Yeni binanın yapım aşamasında olduğunu, seçimlerin şuan kullanımda olan binada yapılacağını söyleyen Halit Alcı, yeni binada güzel çalışmaların olduğunu söyledi. Alcı, konuşmasına şöyle devam etti: “Biliyorsunuz yeni bina yapıyoruz, bu binada dışarı harcanan para ile içeri harcanan para eş değer durumda toplamdadır. Toplantı odamız var 300 kişilik henüz hiçbir şey yok, görüntü sistemi, ses sistemi, süslemeler, asansör, mefruşatımız, klima sistemimiz yok. Merkezi bir klima sistemi 200 bin civarında, asansörümüz 60 bin civarında toplantı odamıza gidecek para 250 bin artı terasımız var yapılması gereken, çatımız akıyor orası yapılacak. Dolayısıyla tahmini olarak biz bir milyon lira gibi bir masraf gideceğini yetkili ağızlardan duyduk. Seçimden sonra  göre bir çalışmamız olacak inşallah. Seçimimizi mevcut oda binamızda yapacağız.

“BİZ SEÇİMİ BİR GÜNLÜK DÜŞÜNMEDİK”
  2010 yılından beri şunu söylüyoruz birlik ve beraberlik, nisbi temsil sistemi 2010 yılında çıktı daha önce hangi liste daha çok oy alırsa o liste toplam 5 üyenin tamamını alıyordu. Mevcutta nisbi sistemi olunca 2-3 dönemden beri adaylar aldıkları oya göre yönetime girdirdiler. Dolayısıyla burada da parçalı bir tablo ortaya çıkıyor. Yani bir listenin girme şansı sıfır 3’ü alan başkanlığı ve yönetimin çoğunluğunu elde etmiş oluyor. Muhasebe odası üyelerinin beklentileri, mesleki soruları çok fazla oluyor. Tahsilat sorunları var ve işleri çok ağır. Angaryalar çok fazla bununla ilgili bir çalışma istiyor. Üyeler bunlarla alakalı bizim kendi yapacağımız şeyler sesimizi daha gür çıkarıp Ankara’da başkanlar nezdinde bunları sık sık gündeme getirip Maliye Bakanlığı ile bir görüşme ortamında bunları daha fazla dillendirip, gerekirse Türkiye'de eylemler yapıp bu haklarımız almak istiyoruz. Biz seçimi bir günlük düşünmedik yönetim kurulu üyesi seçildikten sonra üyelerimizin bütün sorunlarıyla alakadar olduk. Sıkıntılarını paylaştık elimizden geldiği kadarını çözmeye başladık çözemediklerimizi yukarı bildirdik. 

‘BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAYACAK ADIMLARIN HEPSİNİ ATACAĞIZ’
Kahramanmaraş Muhasebeler odası üyelerinin katkısı geçen yıl 385 iken bu yıl artış gösterip 550 kişi olduğunu ifade eden Alcı, “Bu dönemde de 450 ile 500 arası bir katılım bekliyoruz. Buradan 3 üye çıkarmak için 200 civarında oy almak lazım ki bizde bunu alacağımızı ümit ediyoruz. Bir önceki seçimde 145 oyumuz vardı. Biz bu oyumuzu koruduk ve üzerine İlaveler yaptığımızı düşünüyorum. Geçmiş dönemde yönetime oy veren arkadaşların bir kısmı  bize teveccüh gösterdi. Büyük ihtimalle seçimin favorisiyiz, galibiyiz diyelim. Seçim sonucu 3-1-1 veya 2-2-1 olabilir. Buna göre oturacağız diğer arkadaşlarla uzlaşma yoluna bakacağız. Birlik beraberliği biz baştan beri savunuyoruz. Çünkü o gün seçim akşam bitecek seçimden sonra sanki hiç seçim yapmamışız gibi birlik beraberliğimiz sağlayacak adımların hepsini atacağız. Kahramanmaraş'ta 550 kişiyiz. Kahramanmaraş'ın ekonomisine yön verenleriz. Yani yatırımcılarımıza danışmanlık yapan insanlarız. Dolayısıyla bizim güçlü olmamamız lazımdır. Güçlü olabilmemiz için de güçlü bir odamızın olması lazım. Güçlü oda da bütün kurullarıyla çalışan bir oda olması gerekiyor. Önce bunları tesis edeceğiz, danışma kurulları kuracağız. Mevzuat komisyonları, sosyal aktiviteler komisyonu gibi komisyonlar oluşturup arkadaşlarımızın hepsini odaya adapte edeceğiz” dedi. 

Editör: Haber Merkezi