Şirikçi, “Dün; Aslan Bey’i ile, Sütçü İmam’ı ile, Rıdvan Hoca’sıyla, Senem Ayşe’siyle, tüm imkansızlıklara karşı canını ortaya koyarak vatanını savunan ve kalesinden indirilen bayrağını yeniden burçlara diken Kahramanmaraşlı, şimdi de üreticisi, sanayicisi, ticaret erbabı ile birlikte kalkınmanın bayrağını göndere çekecektir. 12 Şubat ‘da sergilediğimiz ruh kalkınmamızın da anahtarıdır.” dedi.

Gurur günümüz
Yurt içinde ve yurt dışında binlerce üyesi, şubeleri, temsilcilikleri ve 65 farklı ülkede toplamda 159 noktada hizmet veren Türkiye’nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından olan MÜSİAD’ın  (Müstakil Sanayici İşadamları Derneği) Kahramanmaraş Başkanlığına atanan işadamı Atıf Şirikci 12 Şubat’ın Kahramanmaraş’ın “Gurur günü” olduğunu ifade etti.  

“Atalarımızın canları ve kanları ile bedel ödedikleri bu toprakların, düşman işgalinden kurtuluşunun sevinç ve coşkusunu, her 12 Şubat’ta daha anlamlı biçimde kutluyoruz” diyen Atıf Şirikçi,  “Düşman işgali altında olduğumuz acı ve zulüm dolu o yıllarda, Maraş halkının düzenli bir ordu olmaksızın düşmana karşı gösterdiği direnç, cesaret ve fedakârlık; 22 gün geceli gündüzlü süren kurtuluş mücadelesinin sonunda özgürlüğünü geri getirmiştir. Hemşehrilerimiz, bu kahramanlığın tescili olan Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası ile övünmekte çok haklıdır.”diye konuştu.

Dayanışmayı ekonomide de göstermeliyiz

“Bu büyük ve onurlu mücadelenin nasıl kazanıldığını bilmeden onu layık olduğu biçimde korumanın mümkün olmadığını” kaydeden, Şirikçi, “ Buradan alınacak dersler ve bizlere düşen görevler vardır. Bunların başta geleni de;  bu toprakların nasıl kazanıldığını bilerek, o günkü ruh ile birlik ve beraberlik içerisinde olarak çalışmaktır. Çağdaş kentleşmenin gerektirdiği kalkınmasını tamamlamış, çağı takip edebilen bir Kahramanmaraş, birinci hedefimiz olmalıdır. Kendimize inanarak, el ele vererek çok çalışmak, mevcut imkanlarımızı ve öz kaynaklarımızı, verimli şekilde kullanmamız bu hedefe ulaşmamızı sağlayacaktır. Maraş’ı kurtarırken gösterilen birlik ve dayanışmayı, turizm ve ticaretimizin, sanayimizin gelişmesi alanlarında da göstermemiz gereklidir.Bugün Kahramanmaraş’ta bu birlik ve beraberlik ruhunun kıvılcımlarının çakmakta olduğunu görmek son derece umut verici bir gelişmedir” dedi.

Dünün mütevazı kenti, bugünün sanayi üssü

Şirikçi, birlik ve beraberliğini, vatan sevgisi ile pekiştirip, aziz vatanı kanları uğruna koruyan ve kurtuluş meşalesini Maraş'tan ateşleyen Kahramanmaraşlının aynı birlik beraberlik ruhu ile bugün de ekonomik kazanımlar için mücadele verdiğini söyledi.

Dünün, kendi halinde, sanayiden uzak mütevazı Anadolu kentinin, bugün yarattığı markalarla örnek alınan, bacaların tüttüğü, işsizlik oranının hızla azaldığı bir sanayi şehri haline dönüştüğünü belirten Şirikçioğlu, “Bu hızla devam edersek, Kahramanmaraş Türkiye’nin lokomotif şehri haline gelir” dedi.

Sanayide birlik çağrısı

 Kahramanmaraş’ta son yıllarda sanayi alanında büyük bir ivme kazanıldığını ve kent ekonomisinin daha da gelişmesi için “birlikte hareket etme” düşüncesi yakalandığını bildiren MÜSİAD Kahramanmaraş Başkanı Atkıf Şirikçi, “Bu gelişmeleri çok olumlu buluyor ve önemsiyoruz. Kahramanmaraş bu ivmeyle devam ederse 2.kuşakta bu işi severse önümüzdeki yıllarda hem sosyal sorumlukta hem ülke  ekonomisine çok büyük katkılarımız olması kaçınılmazdır” yorumunu yaptı.

 “Önümüzdeki süreçte Kahramanmaraş’taki bu ivme devam ederse; sanayimiz tamamen kendi ayaklarının üzerinde duracaktır.”diyenMÜSİAD Başkanı Atıf Şirikçi, hükumetin teşviklerinin yansımalarına da dikkati çekti.

Teşvikleri iyi değerlendirdik

Son yıllarda yaşanan siyasi istikrar ve bölgesel teşvik uygulamasının Kahramanmaraş sanayisine olumlu yansıdığının altını çizen Şirikçi,  “Gerçekleşen teşvik uygulamaları Cumhuriyet dönemi de dahil olmak üzere şimdiye kadar sanayiciye verilen en büyük destek oldu. Bu teşvikleri akılcı biçimde değerlendiren Kahramanmaraşlı sanayici ve iş adamları önemli atılımlar, büyüme yatırımları gerçekleştirdi” dedi.

Güçlü Türkiye, Güçlü Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ın 2023 yılı hedefine emin adımlarla yürüdüğünü belirten Atif Şirikçi, sözlerini “Bugün Kahramanmaraş tekstil ve çelik sektörü başta olmak üzere tüm dünyada takip edilen bir kent olmuştur. Türkiye’de model şehir olmuştur. Tarihten gelen birlik ve beraberliğimiz devam ettikçe “Güçlü Türkiye”, “Güçlü Kahramanmaraş” sevdamızın önünde hiçbir güç duramaz” cümleleriyle tamamladı.

 

Editör: Haber Merkezi