Konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada: “27 Haziran Cuma günü saat 15.00 sıralarında yakınları ile beraber serinlemek için Sır Barajı’na giren genç hayatını kaybetti.

   İlimiz merkeze yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Öşlü Mahallesi mevkiinde Sır Barajı’na giren 1999 doğumlu Yunus Emre Mucuk isimli vatandaşımız, suya girdikten kısa bir süre sonra bir anda gözden kayboldu. Yakınları tarafından kurtarılmaya çalışan gence tüm çabalara rağmen ulaşılamadı.

   Olayı haber alan 112 ekibinin, İtfaiye komuta merkezimizi araması üzerine, İtfaiye Daire Başkanlığımızın 7 kişilik Su Altı Arama Kurtarma Ekibinden 4 kişilik dalgıç ekibi süratle olay yerine hareket etti. 25 dakika içinde söz konusu bölgeye ulaşan dalgıçlar arama-kurtarma çalışmalarına başladı.4 dalgıcın 20 dakika süren çalışması sonucunda kazazedeye karadan yaklaşık 15 metre açıkta ve 8 metre derinlikte ulaşıldı.

   Olay yerinde hazır bulunan sağlık ekiplerinin yoğun çabalarına karşın Yunus Emre Mucuk hayata döndürülemedi” denilerek bili verildi.

   Aynı açıklamada; Vatandaşlarımızın yüzme ve serinleme ihtiyaçlarını baraj, gölet ve akarsularda değil, güvenlik tedbirlerinin alındığı Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğündeki havuzlarda ve özel yüzme havuzlarında karşılamaları gerektiği vurgulandı. Riskli yerlerde yüzmenin son derece sakıncalı olduğu, iyi yüzme bilenlerin dahi suda boğulabileceğine dikkat çekildi.

Editör: Haber Merkezi