Simya Eğitim Kurumları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile bu konuyla ilgili farkındalık yaratmak için bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında Simya Eğitim Kurumu Fen / Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı video izletilirken Onikişubat Belediye Meclis Üyesi ve Engelliler Komisyonu Başkanı Muhammet Mustafa Doğru, K. Maraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Dernek Başkanı Hanifi Çöplü ve K.Maraş Dostluk Grubu Derneği Başkanı Abdurrahman Akbaba’ nın konuk edildiği bir söyleşi gerçekleştirildi.



Öğrencilerle gerçekleştirilen söyleşide Onikişubat Belediye Meclis Üyesi ve Engelliler Komisyonu Başkanı Muhammet Mustafa Doğru; “ Engelli bireyler, hayatlarını sürdürürken birçok sorunla karşılaşmaktadırlar. Bu sorunların çözümünde ise, hem devlet eliyle, hem de gönüllük esas alınarak, fazlaca pratik çözüm geliştirebilmek ve engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırabilmek mümkündür.” İfadesini kullandı.

Diğer bir açıdan bakıldığı zaman bazı sivil toplum kuruluşlarının gerekse spor kulüplerinin öncülük yaparak, sadece engelli kişiler arasında yapılmasına ön ayak olduğu futbol, satranç, tekerlekli sandalye basketbol maçları gibi aktiviteler de, engelli vatandaşların topluma kazandırılmasının ve moral motivasyonlarının yüksek tutulmasının da oldukça önemli olduğunun altını çizen K. Maraş Dostluk Grubu Derneği Başkanı Abdurrahman Akbaba ve  K. Maraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Dernek Başkanı Hanifi Çöplü Simya Eğitim Kurumları bünyesinde böyle güzel bir etkinliğe imza atan Genel Müdür Muhammet Kasap’a tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ettiklerini belirtti.
 


Simya Eğitim Kurumları Genel Müdürü Muhammet Kasap; “Engeller doğuştan olabilir, sonradan geçirilen hastalıklar veya kazalar sonucu da ortaya çıkabilir. Hepimiz günlük yaşantımızda cadde ve sokaklarda çok sayıda engelli ile karşılaşmamamızın nedeni engelli kişilerin mevcut olmaması değil, bu kişilerin dış mekân kullanımlarında yaşadıkları güçlüklerdir. Engelliler de herkes kadar toplumun yararlandığı tüm olanaklardan bağımsızca yararlanabilmelidir. Unutmamalıyız ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır.” ifadesini kullanarak sözlerine son verdi. 
Editör: Haber Merkezi