SGK’da düzenlenen programda, 10.07.2012 tarihinden buyana SGK Kahramanmaraş İl Müdürü olarak görev yapan Mehmet Şahin koltuğu yeni Müdür İsmail Balakan’a devretti. SGK Başmüfettişliğine atandıktan sonra aynı yıl Diyarbakır SGK İl Müdürlüğü’nde göreve başlayan Şahin, ardından SGK Kahramanmaraş İl Müdürü olarak atanmıştı. Şahin, Kahramanmaraş’ta geçen 2 yıllık başarılı görevinin ardından bayrağı İsmail Balakan’a teslim etti. Şahin Bakanlık kararnamesiyle yeniden Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Başmüfettişlik kadrosuna atandı.

Eski Müdür Mehmet Şahin, SGK İl Binasında düzenlene devir teslim töreninde yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “2 yıllık görev süremizde Türkoğlu, Göksun Sosyal Güvenlik Merkezi’ni açtık, Elbistan Sosyal Güvenlik Merkezi’nin yeni binasını yaptırdık, eski binaları vardı yeni binalarına taşınmalarını sağladık. Afşin Sosyal Güvenlik binasının inşaatına başladık, ekim ayında bitiyor. Çağlayancerit Sosyal Güvenlik Merkezinin inşaatına başladık o da kasım ayında bitiyor. Bunlar tabi son derece lüks binalar, buradaki amacımız ne? Yani istiyoruz ki vatandaşlarımız rahat, güzel, konforlu yerlerde hizmet alsınlar. Aynı zamanda personel de rahat, temiz ortamlarda hizmet sunabilsin ki onların da motivasyonu artsın.”

ŞAHİN’İ ÜZEN TEK KONU NE?

Kahramanmaraş’ta geçen 2 yıllık görev süresinde başarılı çalışmalara imza attıklarını dile getiren Şahin, son dönemde af beklentisinden dolayı prim tahsilat oranında bir düşüklük olmasının kendisini üzen tek konu olduğunu belirterek şunları konuştu: “Bayrağı teslim aldığımız tarihten bu yana çıtayı yükselttik, hemen hemen her alanda performansımız arttı. Yani taşra düzeyinde SGK Kahramanmaraş İl Müdürlüğü olarak performansımız çok yükseldi. Belki son dönemde af beklentisinden dolayı pirim tahsilât oranında bir düşüklük oldu. Ona da yoğunlaşıyorduk fakat İsmail Bey İnşallah bu konuda gerekli tedbirleri alacaktır. Yani geriye dönüp baktığımda prim tahsilât oranın düşük olması beni üzen tek konu. Belki de başardığımız en önemli iş de şu oldu; personel arasında iş barışı sağladık. Geldiğimizde ciddi bir huzursuzluk vardı. Bizim kamu yönetimi bilimi ışığında personele çağdaş, katılımcı, adil, herkese eşit mesafede davrandık. Ve genel olarak Kahramanmaraş SGK İl Müdürlüğü personelinin kaliteli, başarılı, fedakâr, özverili olduğuna inanıyorum. Ben onlarla çalıştığım için kendimi bahtiyar sayıyorum.”

Kahramanmaraş’ın güzel bir şehir olduğunu ancak tanıtım konusunda sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Şahin şunları ifade etti: “Kahramanmaraş’ın bu kadar güzel olabileceğini bilmiyordum. Kahramanmaraş’ın tanınma sorunu var, tanıtma sorunu var beklide. Maraş’ı iyi tanıtmak lazım, Maraş gerçekten çok güzel bir şehir, insanıyla, tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla fevkalade güzel bir şehir. Ben burada çalışmış olmaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum.”

Şahin: “İsmail beyle 2 yıldır beraber çalışıyoruz, gerçekten insani yönü çok gelişmiş, faziletli bir insan. Ben onun başarılı olacağını düşünüyorum. Ben buradan giderken kesinlikle ve kesinlikle gözüm arkada kalmıyor. Kendisinin başarılı olacağını inanıyorum, hayırlı uğurlu olsun. Bu bir bayrak yarışı biz bir yere kadar getirdik, İsmail beyin bunu daha da yukarılara taşıyacağını biliyorum, inanıyorum.” diyerek sözlerini bitirdi. 

YENİ MÜDÜR BALAKAN NELER SÖYLEDİ?

SGK Kahramanmaraş İl Müdürlüğü görevine yeni atanan İsmail Balakan törende yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “ İl Müdürümüz, üstadım, Mehmet Şahin yaklaşık 2 yıl boyunca başarıyla yürüttüğü Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü görevini özveriyle tamamlamıştır. Bu itibarla Kahramanmaraş’ımıza İl Müdürü olarak vermiş olduğu değerli katkı ve hizmetleri için hepiniz adına teşekkür ediyorum. Kendilerine yeni görevinde başarılar diliyorum.”

İSMAİL BALAKAN KİMDİR?

1972 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Kahramanmaraş Sütçü İmam Lisesi’nden mezun olan Balakan, Eskişehir Üniversitesi İşletme Bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 1997 yılında SGK Kahramanmaraş İl Müdürlüğü’nde göreve başlayan Balakan, SGK’da denetmen olarak görev yaptı. Şiir ve yazıları çeşitli dergilerde yayımlandı. Bir süre Yeni Hilal Dergisi sahibi ve Yazı İşleri
Müdürlüğü yaptı. Evli ve 3 babasıdır.






Editör: Haber Merkezi