Kahramanmaraş’ın en genç ve en başarılı iş adamları arasında yer alan Çırağın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çırak, çocuk yaşlarda, seyyar satıcılıkla başladığı iş hayatında vergi rekortmenliğine kadar yükseldi.

1990 yılında Kahramanmaraş’ta doğan ve henüz 12 yaşındayken babasıyla beraber seyyar satıcılık yaparak işe başlayan Ali Çırak, 2009 yılında mobilya mağazası açarak babası Ferruh Çırak, kardeşleri Uğur ve Ferhat Çırak ile beraber mağazacılık sektöründe faaliyet gösterdi. 2011 yılında kurduğu Çırağın İnşaat, kısa zamanda Kahramanmaraş inşaat sektöründe en güvenilir ve en çok tercih edilen firmaları arasında yer buldu.

Kısa zamanda binlerce konut üretip halkın beğenisine sunan iş adamı Ali Çırak, sadece 2015 ile 2018 yılları arasında 4 bin konut inşa etti. 2016-2017 yıllarında vergi rekortmeni olan Ali Çırak, 2016 yılında Denizbank konut kredisi kullandırımında Türkiye 4’üncüsü, 2017-2018 yıllarında Garanti Bankası ile Ziraat Bankası konut kredisi kullandırımında ve konut satışında Türkiye çapında önemli dereceler elde etti.

İş Adamı Ali Çırak, başarı hikayesi hakkında şunları söyledi: “12 yaşındayken babama ticarete kaç yaşında başladın, diye sordum. 16 yaşımda evlat, dedi. Peki, dedem kaç yaşında başladı, diye sordum. 18 yaşında, başladı. Niye sordun oğlum, dedi. Ben büyük tüccar olacağım, dedim. Nasıl olacaksın, diye sordu babam. Ben 12 yaşında başlayacağım, boynuz kulağı geçecek, dedim. Peki ne istiyorsun, dedi. Sermaye dedim. 50 lira istedim. Buna 10 tane tavuk eder, alır-satarım, dedim. Olmaz evlat, 50 lira, ticarete yeni başlayan tecrübesiz bir tüccar için büyük para.  Risk alamam, dedi. Ne kadar verirsin diye sordum: 5 lira, dedi. Baba, buna bir tavuk eder, bir tavukla ticaret yapılmaz, dedim. Yapılamayacağını ben de biliyorum evlat, dedi. Aha sana 5 lira, küçük sepeti al hemen eline. Ticarete başla, 5 liraya tam 50 yumurta eder, dedi. Satarsın 6 lira olur, 5 gün sonra 10 liran olur, 5 günde ikiye katlarsın, dedi. Ben de babamı dinledim, ticari hayatıma yıl 1979’da tavukla değil yumurtayla başladım. Ve başardım çok şükür. Babamın tecrübesi ve vermiş olduğu 5 lira sermayesi sayesinde.”

Editör: Haber Merkezi