Sessiz Ölüm’e Dikkat

Soba zehirlemeleri felaketiniz olmasın!

Kış aylarında yaşanan ve kamuoyunda “sessiz ölüm” olarak bilinen soba facialarına karşı, toplumda bilinçlenmeyi arttırmak amacıyla Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce  Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde stant açıldı. Stantta görevli uzmanlar, soba zehirlenmelerine maruz kalmamaları için halkı bilgilendirdi.
Ayrıntılarıyla anlatılıyor
Stantta, her yıl yaşanan, sobadan kaynaklı karbon monoksit  zehirlenmelerini en aza indirmek için hazırlanan afiş, broşür gibi çalışmalardan örnekler de bulunuyor. Piazza AVM’nin ziyaretçilerine dağıtılan broşürlerde zehirlenmenin önüne geçmek için yapılması ve yapılmaması gerekenler ayrıntılı biçimde anlatılıyor. Broşürlerde; kömürün sobaya ne kadar konulup nasıl yakılması gerektiğinden, bacaların bakımının önemine; zehirlenme belirtilerinden, ilk yardım müdahalesine kadar, yaşam kurtarıcı birçok önemli bilgi yer alıyor.
Doğru yakılan ısıtır, yanlış öldürür
Kahramanmaraş Piazza AVYM'nin, halkın yoğun rağbet gösterdiği yer olması nedeniyle standı buraya açtıklarını belirten Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, “Burada çok sayıda vatandaşımıza ulaşabiliyoruz. Soruları yanıtlamak için de uygun bir ortam var. Amacımız, soba facialarının önüne geçmek. Doğru yakılan soba ısıtır, yanlış yakılan ise öldürür. Zehirlenmeler olmasın, facialar yaşanmasın istiyoruz. Bütün çabamız bunun içindir. Sosyal sorumluluk bilinciyle bize ev sahipliği yapan Piazza AVYM yetkililerine teşekkür ediyoruz” dediler.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi